Enlaces accesibilidad
Atac informàtic

La UOC restableix el 95% de les funcionalitats del Campus Virtual

  • Encara falta per resoldre la incidència que afecta la gestió acadèmica
  • Les dades personals no s'han vist afectades després de l'atac informàtic
  • Els atacants van enviar una nota de rescat, però no va haver-hi resposta

Per

La UOC restableix el 95% de les funcionalitats del Campus Virtual

La UOC continua treballant per restablir el sistema de campus virtual després de patir un atac informàtic ahir al vespre. El centre ha assegurat que ha aconseguit restablir el 95% de les funcionalitats de les aules virtuals.

El 5% restant de recuperar té a veure amb tràmits de secretaria acadèmica. S'espera resoldre-ho al llarg de la setmana. La UOC ha confirmat que les dades personals no s'han vist afectades.

Pocs dies abans dels exàmens, els estudiants es queixen

La setmana del 10 de gener comencen els exàmens finals dels estudiants de la universitat. Per això aquesta incidència incideix en la preparació dels alumnes per a les proves. La universitat ha assegurat que hi haurà “flexibilitat” amb les entregues dels estudiants que tenien ahir diumenge com a data límit.

Però molts d’estudiants s’han queixat a les xarxes socials de la situació i demanen que la universitat ampliï els terminis d’entrega dels altres treballs i dels exàmens. Han justificat que a causa de l'atac a la pàgina web, no han pogut descarregar-se els materials. La UOC ha respost que els terminis d’entregues dels treballs previstos per aquests dies s’ampliaran. Però no ha parlat d’endarrerir les dates dels exàmens.

El sistema de prevenció d'atacs informàtics va alertar de l'atac

Segons ha explicat la universitat, la UOC compta amb un sistema de prevenció i monitoratge d'atacs informàtics i compta amb un servei de resposta. Un avís d'aquest sistema va alertar que quatre servidors havien caigut a la vegada. Els tècnics van aturar tota l'activitat del campus virtual per fer-hi l'anàlisi. Van detectar que 400.000 arxius estaven infectats.

En paral·lel, es va contactar l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya, amb qui s'està col·laborant en la investigació de l'atac.

La UOC va rebre una nota de rescat

La universitat ha confirmat que després de l'atac al seu sistema informàtic, va rebre una nota de rescat per part dels ciberatacants, però no hi va respondre. A la carta figuraven les dades dels presumptes atacants perquè la UOC s'hi posés en contacte, però des del centre han descartat respondre-la.