Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Pere Macias: "La història acabarà donant la raó a Jordi Pujol"

  • El coordinador del Pla de Rodalies adverteix que en els pròxims estius hi haurà moltes afectacions del servei
  • Pere Macias: "Al voltant del 2025-26, a Barcelona passaran moltes coses interessants"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Pere Macias: "La història acabarà donant la raó a Jordi Pujol"

El coordinador del Pla de Rodalies, Pere Macias, defensa la figura de Jordi Pujol i posar a la balança els seus encerts i errors: "La història acabarà donant la raó a Jordi Pujol. Un país que vol ser seriós, no ha de cremar-ho tot". Macias, que va ser conseller d'Infraestructures amb Jordi Pujol, diu que continua pensant que Pujol va ser un extraordinari president, més enllà d'haver comès algun error: "Cada dia que passa hi ha més persones que s'adonen de les aportacions tan extraordinàries que va fer". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, Pere Macias diu que hi té una relació "molt maca".

"El Pla de Rodalies del Govern topa amb la Constitució"

Pere Macias afirma que el projecte del Govern sobre el traspàs de Rodalies, que defensa el conseller Jordi Puigneró planteja dificultats, "primer de tot constitucionals". Macias creu que Puigneró és coherent amb els seus votants: "Si vols la independència del país, també vols la independència dels trens del país" Macias diu respectar.ho, però que el model ferroviari francès o alemany on les vies segueixen sent de la companyia estatal "és un molt bon model".

Afectacions a Rodalies pels pròxims anys

El coordinador del Pla de Rodalies de Catalunya celebra que les inversions han deixat de ser un problema: "Enguany s'investirà molt en Rodalies" però adverteix que a partir de l'estiu del 2022 hi haurà més afectacions al servei: "Si hi ha algun problema, és que tenim engegades moltes inversions". Pere Macias diu amb ironia que aquest Nadal "Em menjaré els torrons amb tranquil·litat" i detalla que en data d'ahir s'han licitat obres a Rodalies per valor de 555 milions d'euros que és "multiplicar el que s'invertia fins ara".

La Diagonal "de les persones" pel 2025-26

Pere Macias ha assegurat que al bienni 2025-26 a Barcelona passaran moltes coses interessants pel que fa al sistema de Rodalies i a una nova Diagonal: "Serà una nova Diagonal, revolucionaria, la Diagonal de les persones en contra de la diagonal dels cotxes". Macias apunta en aquest bienni, es podria acabar la unió del Tramvia per la Diagonal, l'estació de la Sagrera i les obres de la Sagrada Família.