Enlaces accesibilidad
La Quarta Paret

Buidar el pap encara que siguem morts: l'obra de teatre Puzle

  • L'espai de teatre La Quarta Paret presenta Puzle, obra escrita per Marta Arán i interpretada per les actrius Àngela Jové i Anna Moliné
  • Tracta de com voldriem deixar les coses clares si poguessim parlar al nostre funeral i de com la por ens frena durant la vida
  • Elisabet Anglarill modera el col·loqui posterior amb Marta Aran, el director Francesc Cuéllar i la productora de l'obra, Clara Cols

Per
La Quarta Paret - Puzle

Puzle, la nova obra de teatre del programa de La 2 La quarta paret, retrata la vida mateixa. La mirada irònica i còmica que ens ajuda a pair les pors que ens acompanyen durant tota la vida i aquells moments tràgics que ens toca viure. L'actriu i directora de teatre Marta Aran ha escrit Puzle a partir de les experiències que va viure quan treballava a un tanatori.

Aran explica que la gent és molt curiosa i vol saber com funciona un tanatori, que a aquestes instal·lacions s'hi coneix gent molt especial i que no podia deixar passar una oportunitat com aquesta per desdramatitzar situacions que ens poden arribar a traumatitzar.

Marta Aran va empescar-se la trama de Puzle quan treballava a un tanatori

A Puzle, dirigida per Francesc Cuéllar, les dues úniques actrius són Anna Moliné i Àngela Jové. Una és la clienta i l'altra la treballadora del tanatori que es dedica a fer els discursos de comiat a les cerimònies. A mida que van parlant, l'oradora s'adona que la dona gran el que vol és preparar el seu propi funeral. Vol que tothom que hi assisteixi escolti quines són les coses que no ha fet en vida per por. L'obra ens fa emmirallar davant el dol i la hipocresia amb què vivim la mort i sobretot la vida.

Els col·loquis de La quarta paret es graven al teatre Zorrilla de Badalona

Els col·loquis de La quarta paret es graven al teatre Zorrilla de Badalona rtve

Al col·loqui posterior a l'emissió d'aquesta obra de teatre, enregistrat al Teatre Zorrilla de Badalona, el director Francesc Cuéllar i la productora Clara Cols ens han parlat de la seva feina a Puzle i de com actualment es compara el teatre clàssic i el nou.

Francesc Cuéllar i Anna Moliné parlen de comparar teatre clàssic i contemporani

El programa La quarta paret fomenta el teatre contemporani català a la televisió i el posa a l'abast del públic també a la plataforma de vídeo online RTVEPlay. Trenca el mur invisible que separa el públic de l'escenari i ofereix, després de cada emissió, un col·loqui presentat per Elisabet Anglarill amb els professionals implicats.

Els col·loquis de La quarta paret es graven al teatre Zorrilla de Badalona

Els col·loquis de La quarta paret es graven al teatre Zorrilla de Badalona rtve