Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Joan Ignasi Elena: "O es fa com diuen, o no es fa l'ampliació de l'aeroport"

  • El conseller d'Interior critica que el ministre Iceta digui que a la taula de diàleg no es parlarà d'autodeterminació
  • Elena assegura que l'oci nocturn s'obrirà "tan bon punt sigui possible".
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Joan Ignasi Elena: "O es fa com diuen, o no es fa l'ampliació de l'aeroport"

El conseller Joan Ignasi Elena veu "bastant sorprenent" que la ministra Raquel Sánchez digui que l'ampliació de l'aeroport del Prat depèn del Govern de Catalunya. En una entrevista amb Gemma Nierga al Cafè d'idees ironitza dient que, en comptes de dir-ne xantatge, es pot dir que "es fa com ells diuen o no es fa".

Diu que el model que proposa el govern estatal és "caduc, antic i fracassat", propi d'una altra època. Assegura que la voluntat de preservar l'espai natural de la Ricarda s'ha manifestat "des del minut zero".

L'autodeterminació a la taula de diàleg

Sobre la taula de diàleg, el responsable de la conselleria d'Interior del Govern de la Generalitat critica les paraules del ministre Miquel Iceta, assegurant que no es parlarà d'autodeterminació: "No sé de què volen anar a parlar". Defensa que l'espai és per parlar d'un conflicte polític "que existeix a Catalunya", i no de temes com l'ampliació de l'aeroport del Prat.

Sobre aquest assumpte, el conseller defensa que el ministre vol marcar posicions en les hores prèvies a la trobada. Per això, recorda què va passar amb el cas dels indults, i augura que ara passarà alguna cosa similar. "Iceta va dir que sí als indults, després va dir que mai, i després es van fer", diu Elena, assegurant que el referèndum "s'acabarà fent".

Reobertura de l'oci nocturn

El conseller assegura que l'oci nocturn s'obrirà "tan bon punt sigui possible". Elena reconeix la preocupació amb la situació de l'oci nocturn. Diu que comparteix molt dels criteris que defensen els establiments i que és més fàcil gestionar situacions d'algomeracions amb l'oci nocturn obert. Però defensa que "hi ha un bé superior a preservar".

El futur d'autopistes i peatges

El conseller d'Interior també ha avançat que encara no s'ha començat el procés d'adjudicació de les autopistes que han quedat sense peatge. Defensa que en el segon cap de setmana sense pagament les retencions van ser menys demana a l'Estat que els retiri.