Enlaces accesibilidad
Projecte d'AENA

L'ampliació de l'aeroport del Prat preveu envair l'espai protegit de la Ricarda

  • Barcelona i el Prat rebutgen el projecte d'Aena i acusen el Govern de mentir
  • El Govern insisteix que segueix treballant perquè l'afectació mediambiental sigui la mínima

Per
AENA presenta el projecte d'ampliació de l'aeroport del Prat

Aena ha presentat el projecte d'ampliació de l'aeroport del Prat que, finalment, preveu la invasió de la zona de La Ricarda segons el document al que ha tingut accés RTVE.

Ampliació de la tercera pista

La intenció d'Aena és ampliar la tercera pista de l'Aeroport cap a la zona est, afectant així La Ricarda, una zona d'espessos canyissars i pinedes protegida per la Xarxa Natura 2000. En aquest sentit assenyala que caldrà establir les compensacions corresponents. El projecte contempla també una dotació econòmica de 360 milions d'euros, molt menys dels 1.700 anunciats inicialment.

La Generalitat assegura que en aquest document, el DORA, no s'aprova cap planificació urbanística i que la proposta concreta d'ampliació es definirà un cop s'arribi a la fase de redacció del nou pla director. El Govern insisteix que segueix treballant perquè l'afectació mediambiental sigui la mínima i es defensa així de les critiques d'alguns alcaldes de la zona que l'acusen de mentir sobre l'ampliació

Rebuig del Prat i Barcelona

L'ampliació es votarà al Consell de Ministres a finals de setembre. Amb tot, tant Unides Podem com els ajuntaments de Barcelona i del Prat de Llobregat han mostrat la seva oposició, tant per l'ampliació dels vols i l'impacte ecològic que això comporta, com per la pèrdua de biodiversitat que suposaria construir sobre la Ricarda.