Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Fernando Sánchez Costa: "Són cecs amb una part de Catalunya"

  • Retreu a Pere Aragonès i a Laura Borràs que no s'hagin reunit encara amb la principal associació constitucionalista
  • Fernando Sánchez Costa demana "un acord de pacificació lingüística" entre el català i el castellà a Catalunya
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Sánchez Costa: "Són cecs amb una part de Catalunya"

El president de Societat Civil Catalana, Fernando Sánchez Costa, critica que les elits de Madrid i Barcelona acabin pactant d'esquena a una part de la ciutadania de Catalunya. Sánchez Costa diu que Catalunya no són només els independentistes i que els constitucionalistes s'han sentit sols moltes vegades i reconeix un cert sentiment d'abandó per part de les institucions. Sánchez Costa explica que la problemàtica a Catalunya no se solucionarà acontentant només a una de les parts: "No es pot mantenir invisible a una de les parts i les nostres reivindicacions".

Reconeix el valor de la carta de Junqueras

Fernando Sánchez Costa explica que li va agradar la carta d'Oriol Junqueras "és un pas" tot i que diu que segurament és un pas pactat pels indults. Sánchez Costa reconeix que Esquerra ha assumit que tenien una imatge de Catalunya equivocada: "És bo que el partit que governa la Generalitat reconegui que Catalunya és més diversa del que pensaven, però això s'ha de traduir en fets".

"No ens ha contestat ni Pere Aragonès ni Laura Borràs"

El president de Societat Civil Catalana​ diu que han demanat una reunió amb el president Pere Aragonès, però que no els ha contestat i ha recordat que la presidenta del Parlament, Laura Borràs ja ha rebut a l'ANC o a Òmnium: "No han rebut a la principal organització constitucionalista. Són cecs amb una part de Catalunya". Sánchez Costa també reclama un acord "de pacificació lingüística" entre el català i el castellà a Catalunya.

"Satisfet amb els 5,4 milions que reclama el Tribunal de Comptes"

Amb relació amb la imposició a una quarantena d'ex-alts càrrecs de la Generalitat del pagament d'una fiança de més de 5,4 milions d'euros, per part del Tribunal de Cuentas, Fernando Sánchez Costa se'n mostra satisfet i recorda que va ser SCC qui va presentar la denúncia: "No pot ser que els nostres diners vagin a accions il·legals". El president de Societat Civil Catalana recorda que el Tribunal de Cuentas és un organisme legal, que ha funcionat fins ara, i que ha funcionat bé.