Enlaces accesibilidad
Cafè d'Idees

Quim Forn: "No em puc sentir agraït per l'indult"

  • Quim Forn, exconseller d'Interior, assegura que Sánchez ha salvat la cara de la justícia espanyola davant Europa
  • Es mostra profundament decebut amb el cardenal Juan José Omella per no anar-lo a veure a presó
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Quim Forn: "No em puc sentir agraït per l'indult"

Quim Forn, exconseller d'Interior amb el President Puigdemont, ha reconegut que no se sent agraït per la concessió de l'indult aprovat pel govern de Pedro Sánchez. S'ha reafirmat en què no ha comès cap delicte i que el seu judici va ser polític, no neutral, i que servia com a càstig i d'advertiment per futures iniciatives similars.

L'oportunisme de Pedro Sánchez

L'exconseller d'Interior està convençut que l'aprovació dels indults ha estat una decisió oportunista de Pedro Sánchez per "salvar la cara al Tribunal Suprem i la justícia espanyola". Segons Forn, quan el Tribunal europeu dels Drets humans revisi les sentències, deixarà en evidència el sistema jurídic espanyol i amb els indults s'ha avançat a aquesta hipotètica desfeta.

Unilateralitat i tornar-ho a fer, diferent

L'exconseller Forn s'ha posicionat a favor de mantenir la via unilateral si després dels dos anys vinents no s'aconsegueix cap avenç important a la taula de diàleg amb l'Estat. Ha afirmat que han après moltes coses, com que la justícia espanyola no dubta quan ha de trepitjar els drets de les persones, i ha assegurat que "ho tornarem a fer" no vol dir fer-ho exactament igual.

Els resultats del diàleg entre ERC i el govern espanyol

Quim Forn ha reconegut que la interlocució entre ERC i el govern espanyol és en part responsable de la seva posada en llibertat. També ha destacat que hi ha més diàleg entre els republicans i el govern de Sánchez que entre Junts i l'executiu de l'Estat, en part pel diferent paper que els dos partits catalans volen jugar a la política espanyola.

Cardenal Omella: dir una cosa i fer-ne una altra

L'exconseller d'Interior, catòlic practicant, ha fet retrets al Cardenal Juan José Omella, de qui esperava que l'anés a veure a presó, com han fet altres bisbes. L'ha dolgut que es justifiqués dient que "no estàvem a la seva diòcesi", recordant que tenia una bona relació personal i va assistir quan el van nomenar cardenal.

La futura conversa amb el major Trapero

Quim Forn ha reconegut que encara no ha parlat amb el major Trapero, que tenia aquest càrrec durant els fets de l'1 d'octubre de 2017. Trapero el va titllar "d'irresponsable", admetent que estaven preparats per detenir Puigdemont i tot el Govern de la Generalitat si la justícia els hi manava. Forn ha confessat que no es veia detingut pels Mossos, als qui reconeix la bona feina feta durant el referèndum d'octubre.