Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Alonso-Cuevillas: "Hem de fer una via trilateral, que tercers obliguin a l'Estat a asseure's"

  • El diputat de Junts per Catalunya defensa Puigdemont com a president legítim
  • Jaume Alonso Cuevillas: "No crec en la via negociada amb Espanya ni en la unilateral, no tenim força"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Alonso-Cuevillas: "Hem de fer una via trilateral, que tercers obliguin a l'Estat a asseure's"

El diputat de Junts per CatalunyaJaume Alonso-Cuevillas, veu inviable la via unilateral cap a la independència perquè diu "no tenim força i la confrontació violenta és inviable". Alonso-Cuevillas aposta per trobar una via "trilateral" que defineix com convèncer a un tercer que podria ser Alemanya, algun país nòrdic o el Banc Central Europeu que obliguin a l'Estat espanyol a una negociació: "Hem d'ajudar a crear les condicions perquè això sigui possible.  Som una majoria clara". Pel diputat de Junts per Catalunya la independència s'assolirà aquesta dècada.

No descarta que Carles Puigdemont torni a Catalunya

Jaume Alonso-Cuevillas explica que Carles Puigdemont no tornarà a Catalunya perquè sap de si ho fa, tot i tenir la immunitat com a eurodiputat, serà detingut: "El president ens ha sorprès moltes vegades, és conscient que si posa els peus a territori espanyol serà detingut". El diputat afegeix, però que si en algun moment Puigdemont pensés que això pot ser un detonant, no descartaria tornar. Alonso-Cuevillas qualifica Puigdemont com a "president legítim" i apunta que quan torni ho farà com a president de la República catalana.

"L'indult és estratègic"

Amb relació a la concessió dels indults als presos independentistes Alonso-Cuevillas defensa que els indults són bons per a tots els afectats, però destaca que es tracta d'un indult estratègic; "Encara no saben com fer-ho, si serà abans de l'estiu, si serà per tota la pena o només per una part". El diputat explica que hi ha molta probabilitat que el Tribunal d'Estrasburg acabi anul·lant la sentència del Tribunal Suprem.