Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Antonio Garamendi: "Si les coses es normalitzen, benvinguts siguin els indults"

  • El president de la CEOE lamenta que Pere Aragonès no participi de la cimera Espanya-Itàlia
  • Antonio Garamendi creu que no és el moment d'apujar el salari mínim sinó de mantenir l'ocupació
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Antonio Garamendi: "Si les coses es normalitzen, benvinguts siguin els indults"

El president de la patronal CEOE, Antonio Garamendi, veu positivament la concessió dels indults als independentistes presos si aquests fan que "les coses es normalitzin". Defensa que els indults estan dins de l'estat de dret i és una facultat del Govern de concedir-los: "hi ha opinions diverses, però els indults estan dins de l'estat de dret".

Crític amb l'absència de Pere Aragonès a la cimera Espanya-Itàlia

El president de la patronal CEOE ha criticat l'absència de Pere Aragonès a la cimera Espanya-Itàlia que es fa a Barcelona: "Si vol que Catalunya segueixi en una bona marxa, hauria estat bé que hi assistís". El Fòrum de diàleg Espanya-Itàlia, se celebrarà demà divendres i hi assistiran Pedro Sánchez i Mario Draghi, a la seu de Foment del Treball. Pere Aragonès té previst visitar aquest dia a Carles Puigdemont a Waterloo.

L'economia catalana ha passat del 21% al 19% del PIB

Antonio Garamendi valora amb "tristesa" el mal que va fer la convulsió política del 2017 a l'economia catalana, que ha passat a representar dos punts menys en el PIB espanyol: "Aquestes són les conseqüències, l'economia requereix estabilitat i aquella convulsió no va ser bona per Catalunya, esperem que no es repeteixi". Garamendi recorda que Catalunya és un motor econòmic de l'Estat.

"No és moment d'apujar el salari mínim"

El president de la CEOE s'ha mostrat en contra d'una pujada del salari mínim interprofessional. Creu que "aquest any no és l'adecuat", perquè ara toca mantenir l'ocupació.

Amb relació a la renovació dels ERTE, Garamendi considera que hi ha sectors que ja s'hauran recuperat, però d'altres seguiran necessiten d'una pròrroga: "Haurem de ser molt quirúrgics". Garamendi també explica que la reforma laboral de la qual parla la ministra Yolanda Díaz "té poc a veure" amb el que diu Europa.