Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Diana Riba: "El conflicte ara té un moment de desescalada"

  • L'eurodiputada d'Esquerra diu que a Europa veurien amb bons ulls una solució acordada
  • Diana Riba: "Els indults són una solució parcial"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Diana Riba: "El conflicte ara té un moment de desescalada"

L'eurodiputada i portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya al Parlament Europeu, Diana Riba, aposta per una solució global al conflicte català i valora positivament els indults en l'àmbit personal si bé "caldrà veure la lletra petita". Riba diu que tots els conflictes tenen un moment d'escalada, però que ara és el moment per a la desescalada: "Fa massa temps que vivim amb la presó i segons el Tribunal Suprem ens en queden nou anys. Hem d'aixecar la mirada, entendre la complexitat de la situació".

"No ens aixecarem mai de la taula de dialeg"

Amb relació amb la taula de diàleg, Diana Riba, explica que ERC sempre ha estat oberta a la taula de diàleg com la manera de resoldre els conflictes i que no s'aixecaran de la taula: "Hi fa falta molta feina i moltes hores". L'eurodiputada explica que des d'Europa veurien en bons ulls una solució acordada i sobre la presència d'Oriol Junqueras, Riba diu que hi serà "si així ho vol la part catalana".

"No podem deixar buits els espais on es prenen decisions"

Diana Riba diu que no està al cas de qüestions d'agenda, en referència a la visita del Rei Felip VI a Barcelona si bé "aquest nou govern, estarà on hi hagi espais de decisió". Riba recorda que encara hi ha moltes ferides obertes amb el monarca i li recorda el discurs del 3 d'octubre. Amb relació a la carta d'Oriol Junqueres en la que rebutjava la "via unilateral" Riba explica que Junqueras no diu res que no s'hagi dit abans i no descarta cap via, però que ara és el moment de reforçar els espais de diàleg.

"La decisió del Tribunal de Cuentas és repressió econòmica"

Diana Riba denuncia que el Tribunal de Cuentas ens situa en un moment de "repressió màxima" per la decisió que prendrà el pròxim 29 de juny, motivada per una suposada malversació de fons públics. L'eurodiputada lamenta que s'hagi obert la causa malgrat l'informe del Consell d'Europa, en el que detalla que malversació és quan els diners públics "van a butxaques privades". A l'estat espanyol, afirma, es qualifica de malversació una despesa feta per una persona amb "ideologia independentista" i pot suposar desenes de milions d'euros pels encausats: "Estem molt lluny de la solució".