Enlaces accesibilidad
Caf'e d'Idees

Camil Ros: "Els indults són una decisió valenta de l'Estat"

  • El secretari general d'UGT a Catalunya recorda que fa un any va sondejar els polítics presos per demanar un indult per tots
  • Reconeix que la relació entre Sánchez i Aragonès mostra una clara distensió
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Camil Ros: "Els indults són una decisió valenta"

Camil Ros, secretari general d'UGT Catalunya, ha definit com a "valenta" l'aprovació dels indults pels polítics presos per part del govern de Pedro Sánchez. Ha insistit que són un primer gran pas, i no el final del procés, però que formen part de la solució. Ha recordat que no tot l'independentisme està a favor i no creu que hi hagi grans celebracions, perquè és una etapa més de la desescalada.

El sondeig entre els polítics presos

El líder sindicalista ha recordat que fa un any va anar a visitar els polítics presos per sondejar la possibilitat de demanar un indult, amb més entitats socials, per a tots, però no van trobar consens. És llavors quan van optar, com tenien previst inicialment, per demanar-lo només per Dolors Bassa, membre d'UGT i exconsellera de Treball.

La "tempesta perfecta" de crítiques

Camil Ros ha destacat que quan van demanar l'indult per Dolors Bassa li van ploure crítiques des de la "brunete mediàtica madrilenya", amb mitjans com La Razón, però també per part de sectors independentistes catalans. Ha ironitzat que han acusat el seu sindicat de ser "botifler" i a la vegada, colpista.

Aragonès-Sánchez, el binomi de la distensió

El secretari general d'UGT Catalunya s'ha mostrat esperançat amb la relació més cordial que tenen Sánchez i Aragonès, perquè hi ha gestos que fa mig any no hi eren. Ha insistit que la societat civil ha d'acompanyar els polítics en aquest procés de desescalada ara que no hi ha la tensió que existia amb l'anterior govern de la Generalitat.

Nissan, l'etern interrogant

Camil Ros ha criticat que no s'hagi trobat una solució real a la planta de Nissan i el futur dels seus treballadors. Ha demanat que els consellers facin polítiques industrials i no que facin "d'API" per vendre els terrenys a un nou comprador. Ha recordat que l'acord signat inclou reutilitzar la planta per garantir un futur econòmic alineat amb les necessitats que demanda la societat.