Enlaces accesibilidad
Desmarcats

Marcos Ruiz: "No sóc tan fort comparat amb altres companys, però sí que sóc explosiu i ràpid i aprofito aquestes qualitats"

Notícies Desmarcats  
  • És campió d'Espanya absolut i competirà en la categoria +107 quilos als Jocs Olímpics de Tòquio
  • Entrevista al Desmarcats, amb Marc Martín | La 2 i Ràdio 4

Per

Desmarcats - Marcos Ruiz, aixecador de pes

En l'últim programa de la temporada del Desmarcats hem parlat amb Marcos Ruiz, l’aixecador de pes català que ja té plaça olímpica. El passat mes d’abril va competir el Campionat d’Europa d’halterofília en modalitat de dos temps de la categoria de 109 quilos, on va aconseguir la medalla de bronze i va fer un nou rècord d’Espanya, tot aixecant 220 quilos. El campió d'Espanya absolut és a menys 28 dies de competir a Tòquio i avui ha esmentat quines són les seves qualitats com a esportista.

Tècnica i explosivitat

Tot i ser estar classificat pels Jocs Olímpics en la disciplina d'halterofília, no sempre s'ha dedicat plenament a aquest esport. Va començar jugant a futbol sala, però finalment, va veure més futur aixecant pes. Marcos Ruiz assegura que no tots els esportistes que es dediquen a competir en aquesta disciplina tenen les mateixes característiques, cadascú té les seves qualitats. El català ha confessat que destaca: "Sobretot en tècnica i explosivitat, més que en la força perquè jo no sóc fort, comparat amb altres companys; el que sí que sóc és explosiu i ràpid". Aprofitant aquestes qualitats ha aconseguit arribar a ser campió d'Espanya absolut.

Competirà en la categoria +109kg

Marcos Ruiz va fer el passat mes d'abril un nou rècord d'Espanya aixecant 220 kg i va aconseguir el bronze en la categoria de 109 quilos en el Campionat d'Europa d'halterofília, modalitat en què hauria d'haver competit a Tòquio. Davant l'opció de poder competir en la categoria 109, o bé, en la de +109kg, va escollir juntament amb el seu entrenador la que tenia més possibilitats de classificar-se: "En la categoria de +109 tenia la classificació assegurada, però a la meva que era la 109, tenia un 90% de possibilitats", ha assegurat Ruiz.

Lidia Valentín, una referent en l'halterofília

Després de guanyar quatre europeus i haver conseguir medalla de bronze als Jocs Olímpics de Rio, plata als de Pequin i or a Londres s'ha guanyat el dret de ser considerada una referent en l'halterofília. I no només és respectada pels seus èxits esportius, sinó també pel seu companyerisme. Marcos ha explicat al Desmarcats perquè és tan estimada en aquesta disciplina: "Qualsevol que sigui jove pot parlar amb ella perquè és una companya que sempre ajudarà".