Enlaces accesibilidad
Desmarcats

Aleix Heredia: "Vull provar el nou format de pentatló"

Notícies Desmarcats  
  • Serà el primer pentatleta espanyol en competir en uns Jocs Olímpics des de Pequín 2008
  • Entrevista al Desmarcats, amb Marc Martín | La 2 i Ràdio 4

Per

Desmarcats - Aleix Heredia, pentatleta olímpic

En l’últim programa de la temporada del Desmarcats hem entrevistat el pentatleta català Aleix Heredia. Viatjarà a Tòquio per competir els seus primers Jocs Olímpics. Serà el primer espanyol després de 13 anys sense presència espanyola en aquesta disciplina. Possiblement anirà al continent asiàtic acompanyat de la seva germana Laura, qui també s’ha classificat en pentatló modern, però com a reserva. L'esforç i constància dels Heredia els ha portat a somiar amb Tòquio.

Família olímpica

L'Aleix Heredia trenca l'absència de pentatletes espanyols en competició olímpica després de 13 anysJaime López va ser l'últim en disputar uns Jocs, concretament, els de Pequín 2008. El 2016 es va quedar a les portes d'aconseguir la classificació per Rio, però un pinçament de la ciàtica no li va permetre competir per obtenir plaça per a Brasil. Va continuar treballant de valent per aconseguir el seu màxim objectiu: "Porto donant el màxim durant molts anys", ha confessat Heredia. Haver aconseguit plaça olímpica no és casualitat, ha assegurat que: "És conseqüència del treball ben fet". Qui també s'ha esforçat molt per competir als Jocs -i en el mateix esport- és la seva germana Laura. Tot i que estar classificada,  no té assegurada la seva participació en la competició: "Encara estem a l'espera perquè té una possibilitat d'entrar, ella està de primera reserva", ha confirmat el seu germà Aleix. Ell mateix ha explicat que: "En el pentatló la classificació és nominal, no la fa el país". La Laura ha volgut aprofitar l'entrevista amb el seu germà per desitjar-li sort i recordar-li que seria tot un somni poder competir al seu costat a Tòquio.

El seu punt fort, l'esgrima

El pentatló és un esport que combina 5 disciplines diferents: esgrima, natació, hípica, carrera a peu i tir. De la puntuació obtinguda en cadascuna d'aquestes es fa la mitjana i s'obté la nota final. Com a atleta, Aleix Heredia té més predilecció per unes disciplines que per d'altres. En el seu cas, és molt evident: "L'esgrima, perquè és la prova que em va millor; com té elements tècnics i tàctics és molt divertida, perquè tracta d'enganyar al contrari", ha explicat Heredia. És per això que l'esgrima és la disciplina de la qual obté una millor puntuació. En canvi, és la natació la que actua com a punt feble del pentatleta. Tot i això, intentarà reforçar altres disciplines com la carrera i el tir, per a sumar el màxim de punts possibles i fer una bona marca a Tòquio.

Nou format de pentatló modern

Competir en els Jocs Olímpics de Tòquio era el seu màxim objectiu; el seu gran somni. Un cop assolit, el seu futur després de la competició és una incògnita: "No sé què faré, el que tinc clar és que vull provar el nou format de pentatló que s'implementarà després de Tòquio", ha confessat Aleix. Ell mateix explica en què consistirà aquesta nova 'versió' del pentatló modern: "La competició serà de 90 minuts i jo, que sóc un atleta molt explosiu, em pot afavorir", ha assegurat. El temps ho dirà, però primer haurà de donar el seu màxim rendiment al Japó, on tornarà la presència d'espanyols en el pentatló olímpic.