Enlaces accesibilidad
Cafè d'Idees

Bonaventura Clotet: "S'ha d'obligar a vacunar-se"

  • El cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol aposta per vacunar els adolescents
  • Assegura que posar-se les dues dosi d'Astrazeneca és més segur que barrejar-ne dues diferents
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Bonaventura Clotet: "S'ha d'obligar a vacunar-se"

Bonaventura Clotet, cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol i director de l'IrsiCaixa, ha afirmat que la vacunació contra la covid hauria de ser obligatòria. Ha defensat que s'ha de pensar en el bé comú i que estem davant una pandèmia que afecta a tot el planeta. Segons Clotet, la vacunació ha de ser a escala global i incloure també adolescents.

Anar pel carrer sense mascareta

El director de l'IrsiCaixa ha valorat positivament la possibilitat de no portar mascareta a espais oberts sempre que es compleixin tres condicions: que es consolidi la davallada continuada de casos, es mantingui la distància social entre les persones i augmenti molt el tant per cent de la població vacunada amb les dues dosis.

L'encert de la població i la relliscada del Ministeri de Sanitat

El Dr. Bonaventura Clotet ha aplaudit que les persones vacunades amb la primera dosi d'Astrazeneca hagin decidit, majoritàriament, posar-se la segona amb la mateixa i no barrejar-la amb cap altra, com suggeria el Ministeri de Sanitat. Ha destacat que els estudis fets per Astrazeneca eren molt seriosos, mentre que des del Ministeri de Sanitat no se'n van fer de manera tan exhaustiva ni científica.

Estar vacunat no vol dir abaixar la guàrdia

El cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol ha confirmat que tenir una sola dosi de la vacuna protegeix molt poc, al voltant d'un 35%, i ha demanat no abaixar la guàrdia a les persones vacunades. De fet, ha remarcat que fins passat un mes de la segona dosi el nostre cos no està protegit al màxim contra la covid.