Enlaces accesibilidad
Pla de vacunació

L'EMA aprova vacunar els nens d'entre 12 i 15 anys amb Pfizer

  • El Comitè de Medicaments Humans considera demostrada la seva eficàcia al 100%
  • La vacunació amb Pfizer pels infants s'administrarà amb les mateixes pautes que pels majors d'edat
  • Alemanya preveu iniciar la vacunació dels adolescents el 7 de juny

Per
L'Agència Europea del Medicament dona el vistiplau a la vacunació dels menors de 16 anys
L'Agència Europea del Medicament dona el vistiplau a la vacunació dels menors de 16 anys

L'Agència Europea del Medicament ha aprovat la vacuna de Pfizer per a menors d'entre 12 i 16 anys. En una conferència de premsa, el cap d'Estratègia de Vacunes i Amenaces Biològiques per a la Salut, Marco Cavaleri, ha valorat les dades que avalen la seva aprovació. "Ja estava per a joves a partir dels 16 anys d'ara endavant i ara tenim dades que mostren que la vacuna és segura també en les edats de 12 a 15 anys i això és el que permet a la comunitat científica concloure avui aquesta decisió".

Se seguiran les mateixes pautes que pels adults

D'aquesta manera, la de Pfizer és la primera vacuna amb suport científic a la Unió Europea per menors de 16 anys. A les proves, s'ha testa en més de 2mil adolescents i asseguren des de l'EMA que ha donat bons resultats.

La vacuna seguirà les mateixes pautes d'administració que per als adults, cosa que significa que es requereixen dues dosis i han d'administrar-se amb un interval d'almenys tres setmanes. La decisió es va determinar sobre la base d'un assaig on s'han observat resultats similars o fins i tot millors del que estan veient en els adults joves.

Alemanya vol començar la vacunació dels infants el 7 de juny

Canadà va ser el primer país a vacunar els infants el passat 5 de maig i només cinc dies després va ser els Estats Units el que va seguir els mateixos passos. A Europa s’espera que Alemanya ja s’ha posicionat per encetar la vacunació als menors de 16 anys el proper 7 de juny. Espanya, mentrestant, de moment, no posa data tot i que la intenció és començar abans de que comenci el curs escolar.

Els ingressos hospitalaris reculen a nivells de l’estiu

A Catalunya gairebé 3 milions de persones a Catalunya han rebut ja almenys una dosi de la vacuna contra el coronavirus. Una xifra que coincideix amb la millora de la situació als hospitals on queden 732 persones ingressades per COVID.

Pere Domingo, director internista de l’Hospital de Sant Pau, assegura que els ingressos es troben, en aquest hospital, com a l'estiu de l'any passat.