Enlaces accesibilidad
Contestem els teus dubtes

Has passat la Covid-19 i no saps si t'has de vacunar?

  • La doctora Carmen Cabezas ens respon alguns dubtes sobre la vacunació un cop passada la covid

Per
Una persona de més de 65 anys que ha passat la covid s'ha de vacunar?

Continua accelerant-se la vacunació i la previsió és que al juny sigui el torn dels de 40 a 49 anys i al juliol ja es pugui passar a la franja de 39 a 16. Però, què passa amb les més de 600 mil persones ja han passat la COVID a Catalunya? L'edat o pertànyer a un grup de risc pot canviar la seva pauta de vacunació. Ens ho explica la sots-directora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas.

Una persona de més de 65 anys que ha passat la covid s'ha de vacunar?

"Quan estigui recuperada o quan hagi passat el període d'aïllament ha de posar-se les dues dosis necessàries per a la vacunació. Són edats en què la malaltia es pot complicar i necessitem assegurar la protecció màxima"

I si en té menys de 65 anys?

"El protocol de vacunació en aquest cas és esperar 6 mesos des que hagi passat la infecció i després posar una única dosi. La mateixa malaltia ja genera una resposta immunitària molt important"

Què passa si una persona de més de 65 anys o d'alt risc s'infecta després de rebre la primera dosi?

"Hem d'esperar que es recuperi de la malaltia. O si és una detecció per PCR, hem d'esperar que passi els dies d'aïllament. Després, ja se li pot posar la segona dosi sempre que hagin passat els dies necessaris entre la primera dosi i la segona"

I en el cas dels menors de 65 anys?

"Llavors, esperaríem 6 mesos i posaríem una dosi més"