Enlaces accesibilidad
Cafè d'Idees

Salvador Illa: "L'embat democràtic és més retòrica que res"

  • El líder dels socialistes al Parlament defineix com "xantatge" els dos anys de suport de la CUP a la taula de negociació
  • Pregunta a ERC si l'embat democràtic vol fer caure un govern d'esquerres per afavorir-ne un de dretes a l'Estat
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Salvador Illa: "L'embat democràtic és més retòrica que res"

Salvador Illa, líder dels socialistes al Parlament de Catalunya i exministre de Sanitat, s'ha referit al futur embat democràtic contra l'Estat que plantegen els partits independentistes com "més retòrica que res". Es mostra convençut que no hi haurà un nou 1 d'octubre i assegura que molts catalans volen passar pàgina, recuperar la normalitat i apostar per la reconciliació.

Les esquerres fent caure les esquerres

El líder dels socialistes al Parlament ha enviat un missatge a ERC sobre aquest possible embat democràtic demanant-los si faran caure un govern d'esquerres a Espanya, i si aposten per l'estratègia del com pitjor, millor. Ha preguntat si volen afavorir que hi hagi un govern de dretes a l'estat en comptes de l'actual que, segons l'exministre, aposta pel diàleg.

El líder de l'oposició

Salvador Illa ha confirmat que serà el líder de l'oposició davant el pacte entre ERC, JxCat i la CUP. Ha assegurat que farà una oposició contundent i dura, però constructiva. Ha criticat el cordó sanitari contra el seu partit signat per ERC i ha ofert pactes en la lluita contra la pandèmia i en la gestió dels fons europeus.

El "xantatge" de la CUP a la taula de diàleg

El líder dels socialistes al Parlament ha descrit com "xantatge" el termini de dos anys que la CUP ha donat a les negociacions de la taula de diàleg amb l'Estat per mantenir el seu suport. Ha remarcat que temes com l'amnistia i la independència no són discutibles dins el marc jurídic espanyol, però ha recordat que la via federal i fer avançar l'Estatut sí que poden ser negociats.

Sense mascaretes a l'aire lliure a l'estiu?

L'exministre de Sanitat ha insistit en el seu vaticini sobre que a l'estiu hi haurà el 70% de la població espanyola vacunada. En aquest sentit, ha coincidit amb la proposta de Fernando Simón sobre relaxar l'ús de les mascaretes a l'aire lliure si les dades epidemiològiques continuen baixant.