Enlaces accesibilidad
Cafè d'Idees

Carles Riera: "Hi ha opcions molt millors que Calvet o Tremosa com a consellers"

  • El diputat per la CUP demana exercir l'autodeterminació i renovar l'embat amb l'Estat aquesta legislatura
  • "El Consell per la República hauria de ser un òrgan democràtic i coliderat", assegura
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Carles Riera: "Alguna cosa hem ajudat en l'acord entre ERC i Junts"

Carles Riera, diputat per la CUP, ha reconegut haver-se assabentat del preacord entre ERC i JxCat per la premsa, i ha celebrat que finalment hi hagi una entesa per la legislatura. També ha admès que la CUP ha jugat un paper determinant en aquest pacte, i ha recordat que el seu partit exigeix que l'acord signat amb ERC fa setmanes es mantingui "inalterable".

Millors opcions que Calvet o Tremosa

El diputat de la CUP ha afirmat que no s'ha debatut l'arquitectura del futur Govern en les converses amb ERC. Igualment, ha destacat que hi ha perfils millors que altres, i que per fer un gir a l'esquerra hi ha noms que generarien "més credibilitat" que Calvet o Tremosa.

Les condicions per entrar al Govern

Carles Riera ha tornat a insistir en el fet que "de moment" no es donen les condicions per entrar a formar part del Govern. Ha assegurat que si la coalició ERC-JxCat es compromet a defensar drets socials desobeint el TC i a fer un embat democràtic amb l'Estat, la CUP assumiria totes les responsabilitats "sense límits".

Confrontació democràtica i social des del minut zero

El diputat per la CUP ha plantejat començar "des d'ara", l'embat democràtic contra l'Estat perquè creuen que la taula de diàleg no funcionarà. Defensa crear un espai de coordinació entre les forces independentistes per exercir l'autodeterminació aquesta legislatura i superar el marc de l'Estatut i la Constitució.

Colideratge democràtic del Consell Per la República

Carles Riera ha remarcat que el Consell per la República va deixar de ser un escull entre JxCat i ERC fa setmanes. Ha valorat la legitimitat de Carles Puigdemont, i s'ha decantat per fer del Consell un òrgan coliderat i democràtic, que encapçali la visibilitat del procés a escala internacional.