Enlaces accesibilidad
Cafè d'Idees

Meritxell Budó confirma que no hi haurà toc de queda a partir del 9 de maig

  • La consellera de Presidència descarta que JxCat es quedi fora del Govern
  • No veu amb bons ulls que la CUP parli de vetos a noms i càrrecs
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Meritxell Budó confirma que no hi haurà toc de queda a partir del 9 de maig

La consellera de Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat, Meritxell Budó, ha assegurat que a partir del 9 de maig, quan decaigui l'estat d'alarma, no hi haurà toc de queda nocturn a Catalunya. "En el moment que estem ara ens fa pensar que si l'Estat aixeca l'estat d'alarma, no necessitarem aplicar mesures addicionals", ha dit.

De totes maneres, la portaveu ha assegurat que el Consell Executiu de demà dimarts aprovarà "en principi" un marc normatiu per poder aplicar un toc de queda o confinaments perimetrals si les dades epidemiològiques empitjoren. "Ens preparem per poder-ho fer", ha afegit. També ha apuntat que mantenen converses amb el TSJC per dotar de la màxima garantia legal qualsevol d'aquestes futures restriccions, que ha definit com "molt hipotètiques".

Junts per Catalunya estarà al Govern

La consellera de Presidència ha assegurat que Junts per Catalunya és un partit amb vocació de govern i que estarà dins el Govern la legislatura vinent. Ha recordat que es van presentar a les eleccions per governar i que la ciutadania els hi demana un pacte de legislatura i no d'investidura. Es mostra convençuda que hi ha temps de sobres per assolir un pacte amb ERC.

CUP i els vetos, combinació complicada

Meritxell Budó, preguntada per la possibilitat que la CUP veti alguns noms o càrrecs de JxCat en un futur Govern, ha recordat que els vetos mai porten enlloc. També ha criticat que la formació cupaire es mostri contrària a la reforma del reglament del Parlament, una reforma que el seu partit, JxCat, tirarà endavant per mantenir els diputats protegits contra el lawfare. De manera contundent, ha sentenciat que "òbviament" la imputació de Laura Borràs és fruit d'aquesta pràctica per part de l'Estat.

El despropòsit de la campanya electoral madrilenya

La portaveu del Govern ha criticat durament el to i les formes que s'han viscut durant la campanya de les eleccions madrilenyes i com s'ha frivolitzat el patiment que ha provocat la pandèmia. Ha definit com "un error" que Pablo Iglesias s'aixequés del debat de la Cadena SER davant els atacs de la candidata de VOX.