Enlaces accesibilidad
Gremi d'Hotels

El sector hoteler de Barcelona ha perdut un 95% de la facturació des de l'inici de la pandèmia

  • El Gremi d'Hotels alerta d'una situació "dramàtica" i reclama accelerar la vacunació
  • Un 90% dels treballadors del sector continuen afectats per un ERTO
  • L'estiu és l'última oportunitat per a remuntar el sector que preveu obrir només el 50% dels hotels

Per
Només un 30% dels hotels de Barcelona estan oberts

El sector turístic de la capital catalana ha deixat d'ingressar 2.100 milions d'euros des de l'inici de la pandèmia, equivalent a un 95% de la facturació habitual. Actualment, només un 30% dels hotels estan oberts, amb caigudes de preus d'entre el 50% i el 60%, i un 90% dels treballadors del sector continuen afectats per un ERTO. "Vivim principalment d'un turisme internacional que no pot arribar i, per tant, no podem treballar", ha lamentat el president del Gremi d'Hotels de Barcelona, Jordi Mestre.

El Gremi d'Hotels alerta d'una situació "dramàtica" i reclama accelerar la vacunació | Climent Sabater

L'entitat ha alertat d'una situació "dramàtica" i ha reclamat accelerar la vacunació davant un nombre de reserves "molt escàs", tant de cara al Mobile World Congress (MWC) com per l'estiu. El sector, que preveu obrir només el 50% dels hotels durant el mes de més activitat turística.

Estiu: "Depèn de la vacunació"

"L'estiu és l'última oportunitat per a remuntar el sector hoteler. Però en aquests moments les reserves són molt escasses. Hi ha molta inseguretat per part del viatger, que no està reservant, o s'ha anat a altres destins que percep com més segurs", ha advertit Mestre.

Això té dues solucions, i una d'elles és primordial: la vacunació. "Sense vacunació no hi haurà estiu", ha verbalitzat l'hoteler. Referent a això, l'alt directiu i representant del Gremi ha recordat que la immunització depèn de l'accés a les dosis i de les mans. "Si tenim dosi, ha de vacunar tothom, fins a l'Exèrcit, ja que estem en una emergència nacional", ha respost Mestre a preguntes d'aquest mitjà.

Només 2.100 persones pernoctant en hotels de Barcelona

En aquest tauler, des del Gremi d'Hotels de Barcelona recorden que porten 15 mesos "sense pràcticament activitat". Posen un exemple. "Avui dia, 28 d'abril, hauríem de tenir uns 60.000 turistes pernoctant a Barcelona. Tenim 2.100", ha comptat Casals. Malgrat això, l'organització empresarial se sent poc abrigallada. "Hem tingut poca ajuda de les Administracions. "Demanem ajornament d'impostos, i continuem pagant l'IBI municipal. Sense facturació, els costos fixos s'han mantingut", ha confirmat Mestre.

El Gremi enlletgeix també el poc suport polític. "En una reunió amb Meritxell Budó, li demanem que el Procicat dialogués amb el sector privat abans de prendre decisions. Sabem que el prioritari és la vida de les persones, perquè està en joc. Però demanem que, almenys, ens escoltessin. Encara estem esperant", ha conclòs l'hoteler.