Enlaces accesibilidad
Jordi Sánchez

Junts avisa que encara no es pot tancar un acord de legislatura sòlid

  • Jordi Sánchez, adverteix que l’acord pot arribar en els propers dies o setmanes
  • El secretari general de JxCat assegura que no especularan amb una repetició electoral
  • La conferència deixa clar que un dels principals esculls és el paper de Puigdemont

Per
Junts avisa que encara no es pot tancar un acord de legislatura sòlid

El secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, ha advertit aquest dimarts ERC que encara no hi ha les condicions per aconseguir un acord "sòlid" per formar Govern, que pot arribar en els propers "dies o setmanes", una forquilla que no garanteix que Pere Aragonès pugui ser investit aquest divendres.

Ho ha dit en una conferència titulada "Un govern per fer, un govern per ser", on ha fixat la posició de JxCat després de l'anunciat preacord entre ERC i la CUP. Sánchez ha afirmat que les "urgències" de Catalunya no es resolen "amb un pacte d'investidura" sinó amb un acord per a "tota la legislatura".

No especular amb unes noves eleccions

Sànchez ha recalcat que JxCat "no especularà" amb una possible repetició electoral, ni demanarà a ERC que canviï el seu candidat a la presidència de la Generalitat, ni proposarà un candidat propi, si bé ha exposat quins són els eixos que ha de contenir un acord de govern.

"Res ens agradarà més a la gent de JxCat que puguis deixar el teu càrrec d'ara, i assumeixis tan aviat com sigui possible, la presidència de la Generalitat" ha indicat. En aquest sentit ha afegit un eclèctic "sigui d'aquí uns dies o d'aquí unes setmanes" tot i que ha advertit que espera que pugui liderar "un nou Govern on nosaltres en formem part".

El principal escull, el paper de Puigdemont

De la conferència també és desprèn quin és el principal escull entre Junts i ERC a hores d’ara. I és que Sànchez ha deixat clar: "Ens hem de preparar en tots els àmbits, i s'ha de fer en el marc del Consell per la República on s'ha de debatre i prendre decisions per a definir el camí de l'embat democràtic" contra l'Estat cap a la independència. Unes paraules que es poden interpretar directament com que Puigdemont ha de dirigir aquesta preparació.