Enlaces accesibilidad

Eulàlia Reguant defensa que la CUP són "els millors" per presidir el Parlament

  • La diputada de la CUP es veu lluny d'entrar al Govern perquè "falten moltes concrecions"
  • Assegura que si JxCat forcés una repetició electoral hauria d'explicar-ho a la ciutadania
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Eulàlia Reguant defensa que la CUP són "els millors" per presidir el Parlament

Eulàlia Reguant, diputada per la CUP al Parlament de Catalunya, ha defensat que el seu partit pugui presidir el Parlament per fer una legislatura "antifeixista i sobiranista. Som els millors en això", ha assegurat, i ha garantit que sota la seva presidència el Tribunal Constitucional no serà qui marqui l'agenda política de l'hemicicle, plantejant-se de nou la desobediència. Ha confirmat que el seu candidat és Pau Juvillà.

Reguant ha cridat a evitar que el PSC presideixi el Parlament perquè, al seu entendre, el partit "representa el Tribunal Constitucional (TC)" a la cambra catalana i rebutjarà els debats i iniciatives que no s'adeqûin a les seves resolucions.

Missatge a Junts: "No va de cadires"

La diputada de la CUP ha remarcat que la constitució de la Mesa del Parlament "no va de cadires", i ha retret a JxCat que el seu argument per assumir la presidència sigui "ens toca". I ha volgut desmarcar la negociació de la Mesa de la d'una hipotètica entrada al Govern. Una possibilitat que veu molt lluny "perquè falten moltes concrecions", ha dit.

Possible repetició electoral?

Eulàlia Reguant s'ha referit a la possibilitat de que JxCat forcés una repetició electoral, frustrant un pacte de govern amb ERC i la resta de possibles socis. "Si fos així, ho haurien d'explicar molt bé, i que ara el que es necessita són solucions als problemes de la gent", ha dit.

Evita condemnar la crema de la furgoneta policial

La diputada de la CUP ha defensat les protestes a Barcelona i no ha volgut condemnar les destrosses ni la crema de la furgoneta de la Guàrdia Urbana amb un agent a dins. Ha demanat centrar el debat en el fons de la qüestió i "respectar la presumpció d'innocència". En aquest sentit, ha denunciar una operació per criminalitzar les protestes i ha recordat actuacions com l'operació Pandora contra l'anarquisme que al final no van donar cap resultat. Tot i això ha admès que s'han vist imatges que no li han agradat gens.