Enlaces accesibilidad

Joan Tardà: "Un Govern entre ERC i Junts seria un Vietnam diari"

  • L'exdiputat d'ERC creu que seria "un suïcidi polític i una irresponsabilitat" que Junts forcés una repetició electoral
  • Assegura que si Laura Borràs fos d'ERC ja no formaria part del partit
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Joan Tardà: "Un Govern entre ERC i Junts seria un Vietnam diari"

L'exdiputat d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, s'ha mostrat contrari a repetir un govern entre Junts i ERC, Ha ssegurat que "seria un Vietnam diari" i portaria a l'empantanament del procés independentista. Per Tardà, el nou govern català ha de passar per un front ampli d'esquerres. En aquest sentit, ha recordat a la CUP i En Comú Podem que "es deixin de punyetes" i facilitin aquesta entesa.

La "irresponsabiitat suprema" de repetir eleccions

L'exdiputat d'ERC espera que el partit de Carles Puigdemont no sigui tan "suïcida" com per provocar noves eleccions. Un fet que, segons ha qualificat, seria "imperdonable" i una "irresponsabilitat suprema". Tardà ha recordat que tant el socialisme com el nacionalisme català -referint-se a JxCat- han tingut durant molts anys l'hegemonia al Govern de Catalunya i no volen renunciar-hi.

No vetar a Laura Borràs

Joan Tardà s'ha mostrat ferm davant les conseqüències que tindria Laura Borràs per les seves suposades irregularitats si fos membre d'ERC. "Una persona amb la seva capacitat intel·lectual i experiència administrativa sabia perfectament el que devia fer", ha insistit. Ha assegurat que ja no seria ni afiliada, però s'ha mostrat reaci a vetar-la en les negociacions.

Puigdemont, contra ERC

L'exdiputat d'ERC és molt crític amb Carles Puigdemont en el seu llibre 'En defensa pròpia'. Així ho reconegut durant l'entrevista amb Gemma Nierga, on ha assegurat que la intenció del líder de Junts no és cap altre que "combatre l'hegemonia d'ERC". No s'ha estat de recordar el pacte de la Diputació de Barcelona amb els socialistes.

La teràpia pendent del PSC

Joan Tardà ha reivindicat el paper que el PSC ha tingut dins el catalanisme polític, però els ha acusat de no haver fet cap reflexió interna. Els ha demanat que "vagin al terapeuta" per acabar d'entendre que la meitat dels catalans no volen seguir dins l'autonomisme. Ha vaticinat que quan el partit de Salvador Illa entengui que la independència també pot formar part de la solució, s'acabarà la cultura del bloqueig, que és on situa els socialistes.