Enlaces accesibilidad
Negociacions 14-F

Illa proposa Eva Granados perquè presideixi el Parlament

  • El PSC situa Alícia Romero com a portaveu del partit a la cambra

Artadi (Junts) veu la proposta com una “acció propagandística”

Por
Les negociacions per la investidura se centren en la presidència del Parlament

El candidat del PSC a la Generalitat, Salvador Illa, ha plantejat que sigui el seu número dos, Eva Granados, qui presideixi el Parlament en la pròxima legislatura. Assegura que vol imprimir a la cambra catalana un caràcter progressista, dialogant i allunyat de "frivolitats". "És raonable que el partit que ha guanyat les eleccions tingui la responsabilitat de presidir la cambra”, ha aclarit.

El PSC reclama la presidència del Parlament tot i no tenir prou suports | ÀLEX CABRERA - Edició Migdia/Ràdio4

El relleu de Granados com a portaveu del grup parlamentari seria la diputada Alícia Romero, que en l'anterior legislatura s'encarregava de temes econòmics, i que l'acompanyarà com a portaveu adjunt Raúl Moreno, encarregat de qüestions d'àmbit social. Per part seva, l'ara portaveu adjunt del PSC, Ferran Pedret, serà proposat com a secretari per a la Mesa del Parlament, lloc que en l'anterior legislatura ocupava David Pérez.

Eva Granados, actual portaveu del grup socialista al Parlament

Eva Granados, actual portaveu del grup socialista al Parlament

Artadi (Junts) veu la proposta que Granats presideixi el Parlament com una "acció propagandística"

La vicepresidenta de Junts, Elsa Artadi, s’ha mostrat molt contundent sobre la proposta d’Eva Granados a presidir la cambra catalana. Assegura que és una "acció propagandística" perquè considera que no té els suports suficients per a aconseguir-ho.

Sobre les negociacions sobre la formació de Govern i la composició de la Mesa del Parlament per a la nova legislatura ha advertit que encara no han parlat "de cadires ni de noms". "He participat en totes les reunions que s'han fet, en cap d'aquestes reunions hem parlat de cadires ni de noms", ha assegurat en roda de premsa, en ser preguntada per la possibilitat que la CUP presideixi el Parlament.

Montilla garanteix que el PSC aspira a governar

Precisament, l’expresident de la Generalitat, Jose Montilla, ha assegurat al Cafè d’idees de Ràdio 4 i La2 que el PSC aspira a governar Catalunya amb el seu candidat, Salvador Illa com a president. “Les cartes no s’han acabat de jugat” ha apuntat alhora que ha recordat que és legítim que cada actor jugui les seves mentre segueixen obertes.

D’altra banda, ha considerat que ERC és més partidari de trencar amb la dinàmica de blocs que Junts i, per tant, ara els republicans han de decidir si “volen reeditar l’acord del qual van renegar” o “explorar altres vies que faciliten trencar aquesta dinàmica “letal per Catalunya.