Enlaces accesibilidad
Negociacions 14-F

ERC i la CUP celebren la primera reunió de cara a la investidura

  • Els dos equips negociadors coincideixen en la victòria de l'independentisme i les esquerres
  • Republicans i cupaires s'han emplaçat a una nova trobada la setmana vinent
  • Esquerra continuarà la ronda de converses amb JxCat i els comuns en els propers dies

Per
ERC i la CUP coincideixen a destacar la victòria independentista "d'esquerres"
ERC i la CUP coincideixen a destacar la victòria independentista "d'esquerres"

Esquerra Republicana ha iniciat oficialment aquest dimecres les negociacions per la investidura i el futur govern de la Generalitat amb una reunió amb la CUP. Segons han anunciat en un comunicat les dues formacions han fet una anàlisi compartida dels resultats electorals del diumenge i han coincidit en la importància tant la victòria de l'independentisme com el fet que el moviment polític creix per l'esquerra.

ERC i la CUP obren una primera ronda de contactes i s'emplacen a tornar-se a trobar la setmana que ve | Laura Herrero

Nova trobada la setmana vinent

Segons han informat tots dos partits ha estat, de moment, una primera presa de contacte i els equips negociadors es tornaran a trobar la setmana que ve amb la vista fixada en la investidura de Pere Aragonès, que hauria de sotmetre's a la votació del Parlament abans del 27 de març. En els comunicats s'assegura que els negociadors de les dues formacions han fet un primer intercanvi de punts de vista sobre la situació econòmica i social del país i sobre el camí que caldrà seguir cap a la República catalana a partir d'ara.

La CUP reconeix el líderatge de ERC en les negociacions

Fonts dels republicans assenyalen però, que ningú ha posat en dubte el lideratge d'ERC per mirar de formar govern. Ara la intenció és trobar-se amb JxCat i els comuns per separat aquesta mateixa trobada per seguir buscant punts d'acord que faci possible la idea d'un govern de majories amplies com pretén Esquerra. Per part d'ERC han assistit a la trobada Sergi Sabrià, Marta Vilalta, Laura Vilagrà i Josep Maria Jové, tal com va decidir l'executiva del partit tot just aquest dilluns després de les eleccions. Els cupaires també han triat quatre diputats per abordar els contactes: Carles Riera, Eulàlia Reguant, Pau Juvillà i Xavier Pellicer.

De moment la principal coincidència fruit de la trobada és que tots dos partits insisteixen que el moviment polític independentista ha virat cap a "l'esquerra".