Enlaces accesibilidad
Entrevista al Telediario

Pere Aragonès negociarà la seva investidura "de manera immediata" amb la CUP, Junts i els Comuns

  • El candidat d'ERC insisteix en el seu rebuig a un govern que inclogui el PSC
  • Entrevista al 'Telediario' amb Carlos Franganillo | Especial 14-F

Per
Pere Aragonès obre una ronda de contactes amb la CUP, Junts i els Comuns per assegurar-se la investidura

El candidat d'ERC, Pere Aragonès, aposta per formar un Govern ampli després de les eleccions catalanes de l'14-F incloent en la fórmula a Junts, la CUP i En Comú Podem. En una entrevista al 'Telediario', Aragonès ha argumentat que cal sumar als 'comuns' per poder fer front al "repte" que suposen tant la reconstrucció econòmica i social davant la pandèmia com el conflicte entre Espanya i Catalunya. "Ara ens hem de posar d'acord en aquesta governabilitat àmplia per iniciar una nova etapa", ha afirmat el candidat.

El rebuig al PSC no afecta al Congrés

Pere Aragonès ha insistit a deixar fora de qualsevol acord el PSC de Salvador Illa. Un acord, però, que ha desmarcat de l'actitud d'Esquerra al Congrés dels Diputats. Per l'aspirant a president de la Generalitat, una cosa és la governabilitat a Catalunya i una altra és el Govern de La Moncloa.

Així, defensa que la seva formació té com a estratègia política "la defensa dels interessos de la ciutadania catalana", cosa que fan tant "al Congrés amb els pressupostos" com també buscant una solució política del conflicte entre Catalunya i Espanya a través d'un referèndum. "No ens vam presentar per governar Espanya, sinó per defensar els interessos de Catalunya mentre segueixi formant part de l'Estat espanyol", conclou.

Inici de les negociacions per a la investidura

El candidat republicà ha confirmat la seva voluntat de presentar-se a la investidura el més aviat possible. Per això, aquest mateix vespre l'Executiva Nacional ha aprovat iniciar una ronda de contactes, primer amb la CUP i després amb JxCat i els Comuns.

La secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta, el president del Consell Nacional, Josep Maria Jové, el president del grup parlamentari, Sergi Sabrià, i la número dos dels republicans, Laura Vilagrà, formaran el grup negociador. Els republicans volen que el procés pugui ser àgil per poder tenir un Govern "quan abans millor".