Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Peña-López: "La possibilitat que no es constitueixin les meses és molt baixa"

  • El responsable diu que "caldria que quedessin 200 o 300 meses per constituir" per alterar els resultats
  • Peña-López reconeix "injustícies" amb algunes al·legacions a ser membre de mesa que no s'han admès
  • Entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Ismael Peña-Lopez: "La possibilitat que no es constitueixin les meses és molt baixa"

El director general de Participació Ciutadana i Processos ElectoralsIsmael Peña-López, considera que hi ha una probabilitat "molt baixa" que no es puguin constituir prou meses de les eleccions a Catalunya del 14 de febrer per a fer ballar els resultats. Creu que "caldria que quedessin 200 o 300 meses per constituir" perquè això passés i, per tant, els ciutadans poden estar tranquils.

Redistribuir membres de meses

Ismael Peña-López explica que hi ha un "dispositiu extraordinari", en coordinació amb els Mossos d'Esquadra, per si cal "moure unes poques persones dins del municipi o d'una mesa a altre" aquest 14-F. Si això fes falta, creu que la majoria de casos seran dins del municipi o en el mateix col·legi electoral, però admet que "podria ser que algú hagués de fer 10 minuts de cotxe".

Injustícies amb excuses no admeses

El director general de Participació Ciutadana i Processos Electorals també reconeix que es poden produir algunes injustícies en casos de membres de meses electorals que es vulguin excusar de formar-ne part, i que no se'ls accepti l'al·legació. Reconeix que "molta gent està exposant a la justícia a qüestions molt dramàtiques" i que "el sentit comú diu que tenen raó", però que ja no hi ha temps per solucionar-ho. El responsable ha recriminat que "quan dèiem d'ajornar les eleccions era per coses així".

Defensa dels tests d'antígens

El responsable defensa realitzar els tests d'antígens amb els membres de les meses electorals, amb l'objectiu que "els locals electorals no siguin un focus de contacte".  El director general explica que han volgut posar moltes mesures contra el coronavirus, encara que siguin redundants i s'encavalquin, ja que "per acumulació" s'aconsegueix un dispositiu vàlid.

Èxit del vot per correu

Ismael Peña-López també ha volgut posar en valor que hagi pujat el vot per correu. Tot i que reconeix que hauria sigut bo que tots els electors s'haguessin decantat per aquesta opció, diu que aquesta pujada "és un èxit, en el sentit que realment arribem a la gent". "Quan veus que les coses tenen resultat, és un petit èxit i una petita satisfacció", ha celebrat.