Enlaces accesibilidad

Mercats, pavellons i l'auditori del Barça, entre els nous punts de votació a Barcelona

  • Quatre de cada deu barcelonins votaran en un lloc diferent i hi haurà 94 col·legis electorals més
  • Un miler de voluntaris vetllaran pel compliment de les mesures anti-covid
  • Els presidents de les meses no hauran d'anar a la Ciutat de la Justícia per entregar la documentació

Per
L'Auditori del Camp Nou serà un dels nous espais habilitats per anar a votar el 14-F

Quatre de cada deu barcelonins, un 37%, votaran el 14-F en un lloc diferent a l'habitual. Hi haurà 94 col·legis electorals més fins arribar als 365 i 495 meses més. Entre els nous equipaments hi ha mercats, pavellons esportius i l'auditori del Barça. Una de les novetats és que s'ha fixat un màxim de 800 electors per mesa, molt per sota dels 1.500 que hi ha habitualment. Les taules seran de 4 metres per garantir les distàncies entre membres de la mesa. I hi haurà un miler de voluntaris de l'Ajuntament que vetllarà pel compliment de les mesures anti-covid.

Missatge de tranquilitat

La gerent municipal, Sara Berbel, ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat garantint que tothom podrà votar amb "total seguretat i complint les mesures sanitàries". L'Ajuntament de Barcelona ha assegurat que té preparat un dispositiu "sense precedents" per garantir un 14-F "segur" amb els "mínims riscos per la salut". El dispositiu es resumeix en més col·legis electorals que mai, nous equipaments com mercats i pavellons, menys votants assignats a cada mesa, un dispositiu de neteja extraordinària per desinfectar els espais abans, durant i després de la jornada; i un suport d'un miler de treballadors de l'Ajuntament que s'han apuntat per voluntat pròpia en una llista i que cobraran la jornada.

S'han descartat 35 equipament que no complien els requisits de seguretat

Pel que fa als punts de votació de la capital catalana, n'hi haurà 129 de nous comptant els que han canviat d'ubicació i els que s'han incrementat. I s'han descartat 35 equipaments per no complir les mesures necessàries. Les escoles segueixen sent un lloc principal amb un total de 152, però també s'incorporen espais inèdits fins ara com 23 pavellons esportius i 10 mercats municipals.

El mercat de Sant Antoni, l'auditori del Barça i l'auditori AXA de l'Avinguda Diagonal seran espais de votació el 14-F

En relació als mercats, destaca el de Sant Antoni, on hi haurà 4 col·legis electorals amb un total de 29 taules. Hi haurà 58 espais electorals privats, la majoria correspon a centres educatius privats i concertats però també hi ha l'auditori del Barça i l'auditori AXA de l'Avinguda Diagonal com a destacats.

Entrades i sortides diferents i cues al carrer

Pel que fa a l'organització als col·legis electorals, el secretari general de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Cases, ha explicat que hi haurà entrades i sortides per llocs diferents, que les cues es faran al carrer i que es garantirà que no hi hagi creuament de persones amb circuits de circulació. Així mateix, també s'assegurarà les ventilacions necessàries perquè els membres de la mesa puguin passar la jornada amb garanties. Ha detallat també que aquesta vegada els presidents de les meses es trobaran ja les taules muntades, que seran de 4 metres per assegurar la distància de metre i mig entre els membres.

També es muntaran unes carpes dins del mateix recinte d'alguns col·legis electorals per tal de posar meses ja que com que les taules són més llargues, hi caben menys en cada espai. Els membres de l'Ajuntament també han explicat que és responsabilitat del consistori posar els elements de seguretat com els Equips de Protecció Individual (EPI), el gel hidroalcohòlic i mascaretes.

Voluntaris suficients

Pel que fa als voluntaris, es necessiten unes 900 i ja n'hi ha 1.085. És a dir, que ja n'hi ha suficients per fer front a la jornada electoral. A banda dels voluntaris, es preveu una mobilització de 1.000 agents de la Guàrdia Urbana i unes 200 persones en serveis auxiliars. En total, 2.200 persones sense comptar la brigada de neteja. I és que no només està prevista la neteja i desinfecció dels punts de votació sinó també de la via pública pròxima als col·legis electorals.

Una altra de les novetats, és que aquesta vegada els presidents de les meses electorals no s'hauran de traslladar físicament fins a la Ciutat de la Justícia per entregar la documentació de la jornada. Un fet que suposaria la mobilització de 1.900 persones en un mateix lloc. La Junta Electoral Provincial ha autoritzat que els presidents entreguin la documentació a les unitats territorials de la Guàrdia Urbana.