Enlaces accesibilidad
Encadena't amb nosaltres!

Fundació Ared (Fundació per a la reinserció de dones)

Carrer Zamora, 103-105, baixos.

08018 Barcelona.

Tel :933513865 Fax: 934851507

www.fundacioared.org

Torna a la Cadena de solidaritat

Per

Fundació Ared

Carrer Zamora, 103-105, baixos.

08018 Barcelona.

Tel :933513865 Fax: 934851507

www.fundacioared.org

Qui som?

La Fundació Ared va néixer l'any 1994 al Centre Penitenciari de Wad Ras, Barcelona, gràcies a la motivació i il·lusió de cinc dones privades de llibertat, una voluntària i una monitora de confecció, avui presidenta de l'entitat. Juntes van crear un taller formatiu amb la fi de trobar una alternativa professional que permetés les preses preparar-se per a una reinserció digna en la societat.

Som una entitat que creiem en les persones i en les oportunitats. Estem convençuts que no hi ha cap ésser humà irrecuperable si se li ofereix l'ajut apropiat.

A què ens dediquem?

A la Fundació Ared treballem per aconseguir la integració social i laboral de dones en situació d'exclusió, la majoria provinents de centres penitenciaris o derivades dels serveis socials.

El nostre objectiu com a entitat és aconseguir la integració real de la persona atesa, i això és possible gràcies a la simultaneïtat de programes de formació, programes d'acompanyament i el programa d'inserció laboral. Actualment capacitem en quatre especialitats formatives: confecció tèxtil, hostaleria, artesania i serveis a la comunitat (assistència a persones dependents).

Com fem la nostra feina?

Optem conscientment per les persones que menys possibilitats tenen de reinserció social i laboral. Aquelles persones que presenten nombrosos factors de fragilitat que dificulten la seva integració en la societat: factors personals, de salut, de documentació, de manca d'oportunitats, d'insuficiència o inexistència de suport familiar, d'insuficiència d¿ingressos, pertinència a minories ètniques, immigrants... Més oportunitats per als qui menys tenen.

La formació professional inicia el procés d'inserció laboral que és clau per aconseguir la veritable integració de la persona atesa. L'acompanyament consisteix en un suport integral en les àrees que necessiten més reforç: salut, habitatge, documentació, cultura general, etc.

Com hi pots col·laborar?

La inclusió social és possible si com a ciutadanes/ans som capaços d'oferir oportunitats a aquelles persones que menys han tingut.

A la Fundació Ared valorem qualsevol tipus de col·laboració, pots formar part dels projectes de la Fundació Ared: fent-te'n soci (periodicitat i quantitat voluntària), finançant projectes concrets. adquirint productes de la nostra botiga solidària (a la mateixa seu), oferint llocs de treball a les persones que han finalitzat la seva formació, fent difusió i sensibilitzant la societat, fent voluntariat.

Quina iniciativa solidària proposem per continuar la cadena?

Des de la Fundació Ared volem proposar la Fundació Ramon Noguera, amb seu a la ciutat de Girona, per la seva immillorable tasca amb persones que pateixen discapacitat intel·lectual.