Enlaces accesibilidad
Els nous catalans

Bones idees per fer "Negocis mar enllà",

Aquesta setmana la revista de la diversitat de TVE Catalunya presenta una proposta de codesenvolupament que vol promoure "Negocis mar enllà".

Es tracta de recollir idees emprenedores d'immigrants que treballen aquí i facilitar-los crèdits per posar-les en marxa als seus països d'origen. A més aprendrem a fer una mona de pasqua de la mà del francès Yann Duytsche, un dels pastirssers-xocolaters de més renom internacional, i veurem com la recuperació de la narració oral com a ofici per entretenir permet, cada cop més, "Viure del cuento".

Per
Els nous catalans - Negocis mar enllà

El reportatge:

Negocis mar enllà

Treballar aquí, però invertir a Colòmbia o Equador. Aquesta és la base del Programa Rétale. Amb aquest nom, l'Obra social de la Caixa Catalunya ofereix microcrèdits a immigrants emprenedors que volen posar un negoci al seu país d'origen. L¿objectiu és col·laborar al codesenvolupament de les zones més afectades per l'emigració.

Hem seguit la història del Ronal i la de la Bernalda, un equatorià i una colombiana que viuen aquí, van tenir una bona idea i han aconseguit un crèdit per desenvolupar-la allà, a Equador i Colòmbia, mitjançant un soci, un amic o un familiar.

L'entrevista: Yann Duytsche

Jocs de chocolat per Pasqua

Yann Duytsche és un dels pastissers-xocolaters de més renom internacional. Treballa per a una gran empresa xocolatera francesa, assessora altres pastissers i, des de fa un parell d'anys, té botiga i obrador a Sant Cugat del Vallès. En aquesta població del costat de Barcelona, aquest francès de Lille ha trobat el lloc ideal per exercir el seu ofici i practicar l'esport que més li agrada, el ciclisme de muntanya. Hem aprofitat l'entrevista que li hem fet per aprendre a fer una mona de pasqua molt catalana.

L'apunt:

Viure del cuento

A Barcelona la recuperació de la narració oral com a ofici per entretenir i educar compta amb l'aportació dels narradors professionals vinguts de Llatinoamèrica. Amb ells s'ha consolidat un moviment de narradors que va creixent i que ha convertit els contes en petits espectacles a biblioteques i locals nocturns. Narradors com la Numància Rojas (Xile), la Martha Escudero (Mèxic) o el Rubén Martínez (Veneçuela) asseguren que es pot viure del cuento...