Enlaces accesibilidad

"Els nous catalans" : 1 març

Aquesta setmana 'els nous catalans' mostren com és la vida de quatre dones marroquines que viuen a la localitat gironina de Roses i que fa anys que viuen a casa nostra. També coneixerem com es fa un pastís de carn anglès típic de la cuina australiana.

Per
Els nous catalans - Totes les marroquines de Roses

EL REPORTATGE :

Totes les marroquines de Roses

Cada marroquina té una historia diferent. Ni totes porten mocador, ni totes depenen del marit. Tampoc les de Roses. Fa 15 anys que l'Aziza va arribar a l'Alt Empordà. Va trigar un any i mig a sortir de casa. Aquí ha trobat la seva primera feina. L¿'Amina va arribar del Marroc al 93 amb la carrera d'informàtica. Separada, tira endavant amb èxit el Bar Lasri. La Saida reivindica el dret a portar el vel a la feina i la Fàtima García sap que si la seva mare s'hagués quedat al Marroc tindria una vida molt més dura. 4 dones que ens convida a reflexionar sobre els prejudicis que encara planen sobre les marroquines.

LA CUÏNA: Austràlia

Austràlia: una Babel culinària

Un pastís de carn anglès, una amanida d¿inspiració tailandesa amb cangur i un postre de merenga amb fruites de Nova Zelanda. Aquest exòtic menú només el trobarem a taula quan parlem d'Austràlia. L'antiga colònia britànica ha rebut en els últims segles tanta gent de tot el món que gairebé la meitat de la seva població actual és descendent d'immigrants. Grecs, italians, indis, xinesos i vietnamites, entre d'altres, han deixat un pòsit cultural a l'illa que no es troba enlloc més. Avui ho descobrirem seient a taula amb el Mark, el Dean, el Peter i la Sophie, australians que viuen a Barcelona i que, fidels al seu carácter obert, ens han parlat de la vida que fan aquí. També coneixerem el Marcos, un català tant entregat a l'art dels aborígens 'és importador de didgeridoos i pintures fetes sobre escorces d'arbres' que molts ja el consideren un compatriota més.