Enlaces accesibilidad
Va de verd

'El verd a les ciutats', diumenge a 'Va de verd'

  • Capítol dedicat al dèficit de natura que hi ha a les ciutats on aprendrem a enverdir el nostre entorn més immediat
  • Diumenge, 19 de novembre, a les 13:20h a La 2
  • Tots els continguts a RTVE Play Catalunya

Per
María Gómez, presentadora de 'Va de verd'
María Gómez, presentadora de 'Va de verd'

'Va de verd' és el programa de RTVE Catalunya dedicat a les plantes, l'horticultura i la jardineria. Conduït per Maria Gómez i dirigit per David Ruiz, s'emet els diumenges a La 2.

Aquesta setmana a 'Va de verd' coneixerem la importància de tenir els arbres i les plantes a la vora per respirar millor, reduir l'estrès i lluitar contra la contaminació i el canvi climàtic.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS), recomana que hi hagi un mínim de 10 metres quadrats d’àrea verda per ciutadà a menys de 5 minuts caminant de casa. Però la realitat és que, prop del 40% de la població viu amb dèficit de natura a la seva ciutat. A l'àrea metropolitana de Barcelona moren cada any un miler de persones a causa de la manca d'accés a zones verdes.

Coneixerem algunes iniciatives ciutadanes que col·laboren davant d'aquest panorama. Visitarem Sant Feliu de Pallerols, a la Garrotxa, on Liz Castro, membre d'Eskocells ens explicarà què fa aquesta mena de guerrilla verda urbana al respecte.

La Maria Gómez es desplaçarà a Malgrat de Mar, al Maresme. Parlarà amb Carles García, responsable d'Espais Verds, són pioners en enverdir la ciutat amb jardins sense reg. Jardins com aquests i els horts urbans esdevenen fonamentals per millorar la qualitat de l'aire i mitigar l'augment de les temperatures a les ciutats a causa de l'atapeïment urbanístic.

També parlarà amb Joan Carulla, conegut com l'avi dels terrats verds per ser pioner dels horts urbans a Catalunya. Tal com ho explica al seu llibre 'Mi siglo verde', als seus 100 anys continua cuidant de l'hort del seu terrat cada dia.

José Antonio Díaz Peromingo, ens parlarà del seu llibre 'La Ciudad donde las piedras florecen', una guia botànica de les plantes que creixen als murs històrics de Santiago de Compostela. Visitaran el municipi de Los Realejos, a Tenerife, on les flors són les grans protagonistes, com a Arbúcies, Girona. En Pol Camprubí ens mostrarà les catifes de flors que engalanen els carrers del municipi al maig. Finalment, el mallorquí Miguel Rodríguez ens parlarà del bosc d'aliments.

RTVE

anterior siguiente