Enlaces accesibilidad
Festa del Disc Català de l'Any

Porto Bello rep el premi Disc Català de l'Any en una festa a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm

  • La banda d'Altafulla ofereix un concert intens i festiu amb l'artista vallesana Maria Jacobs com a convidada.

Per
Porto Bello rep el premi Disc Català de l'Any en una festa a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm

Barcelona, 9 de març de 2020. 'L'ull de la Tempesta', de Porto Bello, és el Disc Català de l'Any segons els oïents de Ràdio 4, i van demostrar el seu estat de forma excepcional en un concert que va omplir l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona. La banda, liderada pels germans Blázquez, ha aconseguit la majoria de vots que certifiquen el seu guardó, que va entregar-los a dalt de l'escenari Miquel Curanta, director de l'Institut Català d'Empreses Culturals, al costat de Vicenç Sanclemente, director de Ràdio 4. L’acte va ser presentat per Joan Arenyes, director del magazine “Catalunya Exprés”, organitzador del premi.

L’acte va començar amb l’actuació de Maria Jacobs, la banda de la cantant de Valls que practica un folk amb moltes influències country i que va demostrar amb escreix que “Invisible”, el seu segon treball, està ple de melodies i cançons, com “Foolish” o “A l’atzar”, candidates a convertir-se en clàssics del gènere a casa nostra.

Un cop van rebre el premi, els membres de Porto Bello, ja amb una sala plena de gom a gom, van fer-se més que dignes mereixedors del reconeixement. Amb una posada en escena excepcional, una energía imparable i un públic entregat (es van formar diversos castells quan van interpretar “Hem nascut castellers”, un dels seus temes més coneguts), els d’Altafulla van condensar els temes més efectius i festius del seu repertori en mitja hora veritablement memorable, on van sonar “La foguera” i “La polla” ennmig d’una alegría compartida pel premi i per la música.

 tve

El premi Disc Català de l'Any de Ràdio 4 és el guardó més antic de tots els que s'atorguen en l'àmbit de la música cantada en català. Va néixer l'any 1979 de la mà de Joan Ramon Mainat al seu programa 'Cançons al vent' i en el seu palmarès hi figuren noms com Lluís Llach, Joan Manuel Serrat, La Trinca, Marina Rossell, Sau, Antònia Font, Gossos, Els Amics de les Arts, Els Catarres i Obeses.

Radio

anterior siguiente