Enlaces accesibilidad

Balears prohibirà la publicitat sobre les apostes i limitarà l'obertura de nous punts de joc

  • Unes mesures que pretenen fer front a l'elevada concentració d'establiments a les illes i als problemes derivats del joc, com la ludopatia
  • El Govern vol "protegir" els col·lectius més vulnerables, com els menors, augmentant la distància entre locals d'apostes i escoles i afegint controls electrònics d'edat

Por
Balears és la tercera comunitat autònoma amb més locals de joc del país
Balears és la tercera comunitat autònoma amb més locals de joc del país

Balears és la tercera comunitat autònoma amb més locals de joc del país i supera amb 40 punts la mitjana estatal de volum d'apostes. De les 130 sales de joc a Mallorca, 70 es troben a Palma. Les noves mesures aprovades pel Govern pretenen fer front a la concentració elevada de locals a Ciutat i als problemes derivats del joc, com la ludopatia.

El Projecte de Modificació de la Llei de Joc

Entre aquestes mesures destaquen la prohibició de la publicitat sobre el joc i les apostes. Dins d'aquest Projecte de Modificació de la Llei de Joc, també es troba la regulació de l'obertura de nous punts de joc, limitant la concessió de noves autoritzacions, i la planificació de les ubicacions d'aquestes. "Únicament es permet la publicitat que no tingui a veure amb l'activitat del joc, com a horaris paral·lels d'activitats esportives. Ens ha dit obertament la població civil que la publicitat del joc és molt perjudicial i provoca un trastorn greu com és la ludopatia", ha dit el vicepresident Juan Pedro Yllanes.

Protecció dels menors d'edat

Una de les prioritats de la llei és protegir als col·lectius més vulnerables, com ho són els menors. És per això que també es preveu ampliar les distàncies mínimes entre les sales de joc i les escoles i afegir a les escurabutxaques un control electrònic per a comprovar que els usuaris són majors d'edat.