Enlaces accesibilidad

Consultar per no anar a judici: el Col·legi d'Advocats obre les portes

  • 70 advocats han oferit consultes legals gratuïtes a Palma, Inca, Manacor, Eivissa i Maó
  • Els temes més recurrents han estat la pujada de les hipoteques o els acomiadaments

Por
Un advocat atén una consulta al Col·legi d'Advocats de les Balears
Un advocat atén una consulta al Col·legi d'Advocats de les Balears

"Prevenir, millor que pledejar": aquest ha estat el lema que ha ressonat pels despatxos del Col·legi d'Advocats. 370 persones han aprofitat les consultes gratuïtes que oferien avui durant la jornada de portes obertes que s'ha dut a terme a Palma, Inca, Manacor, Maó i Eivissa. Entre els temes més recurrents destaquen la pujada de les hipoteques, assumptes familiars o els acomiadaments laborals.

"Ens ajuden i orienten en temes que nosaltres no entenem", ha relatat Carlos, una de les persones que ha rebut assessorament en referència a quines ajudes podia demanar i on demanar-les per a la seva discapacitat.

Assessorament per evitar conseqüències legals

Devers 70 professionals s'han oferit voluntaris per donar assessorament i suport a la ciutadania. L'objectiu d'aquesta jornada ha estat acostar la figura de l'advocat a les persones del carrer.

Patricia Campomar, del Col·legi d'Advocats de les Balears, ha afirmat que l'assessorament previ és fonamental per evitar arribar a judici: "Els advocats som professionals accessibles. Un assessorament previ pot solucionar molts de problemes. Ens sorprèn que quan qualcú té mal va al metge, però quan té una dificultat no hi va a l'advocat".