Enlaces accesibilidad
Cultura

'Invisibles', la mirada de les persones sense llar a través de la fotografia

  • L'exposició retracta el problema de l'accés a l'habitatge a les Balears
  • Es podrà visitar des del 10 fins al 25 de febrer a la Fundació Sa Nostra

Por
Part del cartell de l'exposició 'Invisibles'
Part del cartell de l'exposició 'Invisibles'

Les persones sense llar també són éssers humans i formen part de la nostra societat. Aquest és el principal missatge que recull l'exposició 'Invisibles' que aquest dijous arriba a la Fundació Sa Nostra.

Vida en conjunt

No és com als albergs on només tenen sostre nocturn i carrer diari

Es tracta de més de 130 homes, dones i infants que viuen a l'empara de l'Associació Tardor. Ho fan a dos centres de l'habitatge de Palma on es poden reunir i fer vida en conjunt. "No és com als albergs on només tenen sostre nocturn i carrer diari", denuncia el cartell de la mostra.

Un col·lectiu molt colpit

Ara el fotògraf Vicente Galaso ha volgut fer-li flaix a les seves històries. "A poc a poc començaren a contar i a denudar-se emocionalment. Al principi amb molta vergonya perquè et trobes amb un col·lectiu al qual la vida ha colpit molt fort i estan molt ferits, alguns amb molta culpa", comenta.

Ells t'han de permetre accedir a la seva ànima i tu també t'hi has de permetre aquest accés

Dues d'aquestes protagonistes varen ser Nati i Aminata, dues germanes procedents de Nigèria i que viuen amb la seva mare a un dels centres de l'habitatge. Ambdues han trobat en aquest projecte la seva forma de reivindicació. "Amb aquesta iniciativa volem reivindicar l'habitatge digne de les persones, que tothom té dret a tenir-lo independentment de la seva condició", diu Nati. "Ens em sentit molt bé i molt còmodes fent aquest projecte, com a part de la família", afegeix Aminata.

La dificultat de la càmera

"En el fons és un retrat de l'ànima, un denud. Ells t'han de permetre accedir a la seva ànima i tu també t'hi has de permetre aquest accés", confessa Vicente preguntat per la dificultat que tenen les persones sense sostre per posar-se davant la càmera. L'exposició es podrà visitar fins al 25 de febrer a la Fundació Sa Nostra.