Enlaces accesibilidad

Què és una 'galette bretonne'? Tasta la recepta del Chef Bosquet i menja creps d'una manera diferent

  • El Chef Bosquet tanca com un llibre les creps per obtenir la forma de la galette bretonne
  • Explora les receptes de Cuina brutal a RTVE Play
Què és una 'galette bretonne'? Tasta la recepta del Chef Bosquet i menja creps d'una manera diferent
El Chef Bosquet amb la seva galette bretonne emplatada. RTVE Catalunya
Chef Bosquet
Chef Bosquet
Galette bretonneGalette bretonne
Ingredients Preparació
  • 2 Ous
  • 100 g Llet
  • 50 g Farina de blat sarraí
  • Aove (oli d’oliva verge extra)
  • 1 Tomàquet
  • 1 Ou
  • 1/2 Alvocat
  • Sal negra en escates
  • Pebre negre
  • Sèsam negre
  • Cibulet fresc
  • Escames de pebre vermell
  • Aove (oli d’oliva verge extra)
  • 60g Mozzarella
  1. Barreja dos ous, la llet i la farina amb oli i cuina a la crepera
  2. Cuina l'ou restant a la planxa
  3. Ratlla el tomàquet i posa sal i oli
  4. Col·loca la crep a la crepera
  5. Reparteix la mozzarella
  6. El tomàquet al centre i sobre ell, l'ou i l'alvocat laminat
  7. Tanca en forma de quadrat
  8. Al plat decora amb sal negra en escates, escates de pebre vermell, pebre i cibulet

La galette bretonne és una recepta que prové de la regió francesa de Bretanya. En aquesta elaboració, es fan servir creps de manera que es tanquen amb forma quadrada. Normalment, es combina amb ingredients salats. Això fa el Chef Bosquet amb la galette bretonne amb ou a la planxa.

La galette bretonne, una crep de la Bretanya francesa

Una galette bretonne amb ou a la planxa RTVE Catalunya

El plat que prepara el xef a Cuina brutal no fa servir la massa tradicional de creps, utilitza farina de blat sarraí apte per a celíacs. A més, afegeix un ou a la planxa per evitar l'excés d'oli del fregit. Finalment, posa un toc de color i sabor amb pebre, cibulet, escates de pebre vermell i sal negre. Aquest últim ingredient aporta una textura cruixent al paladar.

Cuina brutal - 'Galette bretonne' amb toc francès