Enlaces accesibilidad

Aquests són els nous projectes del germans Roca a Escòcia i Girona

  • El sommelier Josep ‘Pitu’ Roca parla a ‘Punts de Vista’ del nou restaurant dels germans Roca a Escòcia
  • El Restaurant Fontané, en honor a la seva mare, s'inaugurarà el 27 d’abril a Girona
Punts de Vista - Entrevista al sommelier Josep 'Pitu' Roca
Judit Tomás Muñoz

La del sommelier Josep ‘Pitu’ Roca és una història de celler: el del restaurant dels seus pares, on va viure gran part de la seva infantesa i que el va inspirar a dedicar-se a aquest ofici, i el que dirigeix amb els seus germans i que els ha portat a les més altes esferes, El Celler de Can Roca. Ara, a més, acaben d’obrir el seu primer restaurant fora d’Espanya, The Macallant TimeSpirit, a Escòcia; i el pròxim 27 d'abril, coincidint amb el dia de la Mare de Déu de Montserrat, inauguren Fontané, un nou restaurant a la ciutat de Girona en honor a la seva mare, Montserrat Fontané.

Restaurant Fontané, homenatge a la cuina de la mare

Els germans Roca rendeixen homenatge a la seva mare, Montserrat Fontané, amb el Restaurant Fontané, que obre les portes el 27 d’abril, el Dia de la Mare de Déu de Montserrat. “Volem que presideixi el cim de la muntanya dels Sants Metges, el lloc originari de la ciutat de Girona, i portar la cuina terrenal a la més sofisticada de la cuina catalana”, explica Josep ‘Pitu’ Roca a ‘Punts de Vista’, programa disponible a RTVE Play,

A més, el sommelier diu que el logo del restaurant serà una M i una F escrites per la mateixa Montserrat Fontané: “La seva lletra té a veure amb aquesta mirada de la feblesa, de la fragilitat de l’edat, però també de la bellesa desfigurada, però preciosa, que evoca la idea artística d’una manera molt subtil”.

Primer restaurant fora d’Espanya

"Ens hem enamorat d'aquell espai"

Josep Roca assegura que, des de fa uns 15 o 20 anys, els Roca reben propostes per fer restaurants arreu del món –a París, a Londres, a Pequín, a Qatar, etc.–, però sempre havien dit que no. “Sempre ens ha semblat que no era el nostre lloc, però Escòcia sí. Hi viatgem des del 2013, som ambaixadors de la marca Macallan al món, hem visitat productors, hem conegut la cuina i ens hem enamorat d'aquell espai” relata.

El resultat, doncs, va ser The Macallant TimeSpirit, que funciona des de finals de 2024: “Vam imaginar com seria El Celler de Can Roca, en lloc d'amb la llum privilegiada del Mediterrani, amb la del paral·lel 60. És un repte per assumir, amb uns productes de la proximitat d'allà, que són extraordinaris, i mantenint aquesta mirada autèntica”.

La rumba ‘El Celler’

Per acabar, la presentadora Tània Sarrias i Josep ‘Pitu’ Roca raonen amb el músic Muchacho, qui presenta el tema ‘El celler’, al videoclip del qual el sommelier ha participat, juntament amb la seva dona, ‘Xani’. La cançó, que parla dels diferents vins que es fan a Catalunya, fusiona la rumba catalana amb sons cubans.