Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els grups parlamentaris d'Esquerra Republicana, Junts per Catalunya, la CUP, EH BILDU, el BNG, Más País i Compromís han demanat la compareixença del president espanyol, Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats perquè doni explicacions sobre el CatalanGate.

El mateix president de la Generalitat, Pere Aragonès, advertia en una entrevista a 'La noche en 24 horas' de TVE que si no s’assumeixen responsabilitats sobre aquest tema el govern de Pedro Sánchez “podria arribar a caure”.  La setmana vinent podrem veure si de les paraules es passa als fets. Hi ha ple al Parlament, i al Congrés es votarà el pla de xoc contra les conseqüències de la guerra. Primera prova de foc, sobretot, per Esquerra Republicana.

Els socis d'investidura també reclamen que compareguin el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i la ministra de Defensa, Margarita Robles, i altres càrrecs com la directora del CNI, Paz Esteban. Una petició que s'afegeix a la de la comissió d'investigació, a la que també s'ha sumat Podemos.

Precisament, Marlaska ha negat aquest mateix divendres que “el ministeri de l’Interior, la Polícia Nacional i la Guardia Civil” hagin tingut accés “en cap moment” al sistema d’espionatge Pegasus. A una visita a la fàbrica d'Alstom a Santa Perpètua de Mogoda, la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, ha apel·lat al diàleg: "Avui més que mai, diàleg, diàleg i diàleg"

Tot plegat després que els grups independentistes al Parlament registressin ahir una declaració de la qual el PSC ha quedat al marge, segons els socialistes pel relat sobiranista. Insisteixen que l'executiu central no ha espiat. 

Llibreters i floristes ultimen els preparatius per un Sant Jordi sense restriccions ni mascareta obligatòria. Enguany estarà marcat per un temps insegur arreu. Avui, alguns, ja han posat parades al carrer.

El detingut per la violació d'una menor a Igualada passarà en les pròximes hores a disposició judicial. El crim d'Helena Jubany torna als jutjats. Aquest divendres ha declarat l'últim investigat en la causa, un company del grup excursionista on participava la jove.

Ofensiva catalana perquè Sánchez aclareix el CatalanGate al Congrés. El curs vinent hi haurà una rebaixa de les taxes universitàries.

  • El magistrat retira el passaport a Xavi Jiménez i l’obliga a comparèixer mensualment al jutjat
  • Un estudi de la Policia Nacional avala que va escriure almenys un dels anònims que va rebre l'Helena abans de morir
  • En la seva declaració, Jiménez ha contestat només a preguntes del seu lletrat i ha negat la seva implicació en els fets

El tinent d'Alcaldia de Cultura i Comunitat i regidor de Presidència de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, espera resoldre el conflicte laboral del servei de neteja de la ciutat abans del començament de la vaga. En una entrevista al Cafè d'Idees amb Gemma Nierga, Martí ha afirmat que "comença a haver-hi capacitat empàtica per les dues parts" implicades en el conflicte. El servei de neteja de Barcelona té previst fer vaga entre el 24 i 29 d'abril a la nit, just la setmana després de la diada de Sant Jordi, per protestar contra les condicions salarials.

Llibreters i floristes ultimen els preparatius per un Sant Jordi sense restriccions ni mascareta obligatòria. El detingut per la violació d'una menor a Igualada passarà en les pròximes hores a disposició judicial. El crim d'Helena Jubany torna als jutjats. Aquest divendres ha declarat l'últim investigat en la causa, un company del grup excursionista on participava la jove. Ofensiva catalana perquè Sánchez aclareix el CatalanGate al Congrés.

  • Enguany hi haurà nou rècord de parades al centre de Barcelona amb més de 300
  • Llibreters i floristes ultimen els preparatius per una diada sense restriccions
  • L'Hospital Vall d'Hebron celebra la diada amb roses solidàries per a les persones hospitalitzades

Gemma Geis critica que l'acord de Junts per Catalunya amb el PSC a la Diputació de Barcelona es va fer "de la pitjor de les maneres possibles". "L'acord amb el PSC no és el millor dels escenaris possibles", critica la consellera de Recerca i Universitat del Govern. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, diu que les relacions amb l'executiu central seguiran "a nivell tècnic", però no "a nivell polític", després del CatalanGate. Demana "actuació" al govern central, ja que "no n'hi ha prou" amb declaracions als mitjans. Tampoc esclareix si seguiran les negociacions pels JJOO d'hivern. Però diu que faran "costat al president Aragonès per exigir el màxim de responsabilitats polítiques". D'altra banda, demana "generositat" a l'independentisme per "teixir una estratègia conjunta" i aposta per "tornar a posar-nos d'acord amb la CUP". Defensa la feina de Jordi Sánchez al capdavant de Junts, però creu que al partit li falta "fiabilitat" i el Congrés per plantejar "visions diferenciades": "El que ha de fer Junts és guanyar eleccions".

La investigació dels Mossos ha donat fruits i finalment han pogut detenir el presumpte autor de la brutal agressió que va patir una jove menor d'edat a Igualada. Pere Aragonès ha viatjat a Madrid per parlar del cas CatalanGate amb els partits independentistes al congrés de diputats. Gairebé 20.000 persones no han pogut viatjar aquest matí entre Mataró i Barcelona per una avaria en el sistema elèctric de Rodalies.

  • El tinent d'Alcaldia de Comunitat assegura que "comença a haver-hi capacitat empàtica per les dues parts"
  • El servei mínim de la vaga d'escombraries a Barcelona serà del 50% en recollida selectiva i cada 48 hores en orgànic
  • Els treballadors del servei de neteja de Girona també han convocat una vaga indefinida a les portes del "Temps de Flors"

Aquest dijous al matí els passatgers de l'R1 i l'RG1 entre Mataró i Barcelona han viscut una autèntica odissea. Gairebé 20.000 passatgers s'han vist afectats per una aturada del servei de Renfe al Maresme que ha durat tres hores i no han pogut viatjar. Cap a les 5.30 hores han començat les alteracions en la circulació de trens i a les 6.15 s'ha hagut de tallar la circulació per tal que els tècnics poguessin reparar l'avaria.

  • Gairebé 20.000 passatgers s'han vist afectats per una aturada del servei de Renfe al Maresme que ha durat tres hores
  • Des de Renfe, s'ha assegurat que ha estat inviable organitzar un transport alternatiu per la quantitat de passatgers

Els Mossos detenen un jove de 20 anys com a presumpte agressor de la brutal violació a una menor d'edat a Igualada al novembre. El detingut té antecedents per delictes sexuals. És veí de la capital de l'Anoia. Tot apunta que no coneixia la víctima, que porta mesos tractant de refer-se de les seqüeles.

Pere Aragonès porta el CatalanGate al Congrés dels Diputats. Allà s'ha reunit amb els partits independentistes catalans i Bildu i també amb Unides Podem. De moment, no contempla trencar amb Moncloa, però exigeix explicacions. I la portaveu del govern espanyol insisteix que no tenen res a ocultar.

Uns 20.000 passatgers s'han vist afectats aquest matí per la interrupció de Rodalies al Maresme. Durant 3 hores no han pogut circular els trens per una avaria elèctrica a la catenària. 

A les portes del primer Sant Jordi sense restriccions, els floristes preveuen vendre una xifra similar de roses d'abans de la pandèmia: uns 6 milions. Seran un 5% més cares, però diuen que aquest increment l'assumirà el sector.

8 hores d'escorcoll a la casa del detingut per la violació d'una menor a Igualada, que encara té seqüeles. Pere Aragonès trasllada el focus del CatalanGate a Madrid i avisa a Pedro Sánchez que "no pot quedar impune". Aragonès reconeix que ja ha intercanviat missatges amb Pedro Sánchez. D'altra banda, unes 20.000 persones s'han quedat sense poder viatjar durant tot el matí per una avaria elèctrica a la catenària de les línies R1 i RG1 entre Barcelona i Mataró. A més, ja està quasi tot a punt per celebrar Sant Jordi. Els gremis esperen molt públic i vendre 6 milions de roses a Catalunya. Comença també el BCN Film Fest 2022: fins al 29 d'abril, s'hi veuran uns 70 títols amb 'Espejo, Espejo' com a pel·lícula inaugural.

Torna Sant Jordi un any més, aquesta vegada amb grans esperances posades en una diada sense restriccions. Des de Mercabarna-flor esperen recuperar les xifres d'abans de la pandèmia i vendre 6 milions de roses a tota Catalunya aquest 23 d'abril. Un terç d'aquesta previsió sortirà de Mercabarna. Ara bé, el Gremi de Floristes considera que el fet que Sant Jordi caigui dissabte condicionarà que no s'arribi als set milions de roses venudes el 2019. A més, el mal temps també pot afectar les bones previsions.