Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha mostrat sorpresa per la reobertura del cas Bloc Llavors i ha assegurat que se'ls investiga per fer complir la llei "a petició de qui se la salta". Després que l'Audiència de Barcelona hagi ordenat reobrir una investigació contra l'alcaldessa i dos regidors pels expedients sancionadors oberts a un fons d'inversió immobiliari que va fer desnonar diversos veïns d'un bloc del Poble-sec, l'alcaldessa ha afegit que "cap fons voltor ni cap especulador aconseguirà espantar-la".

  • La gran fira de productes del mar arriba a Fira Barcelona fins al 28 d'abril després de 28 anys celebrant-se a Brussel·les
  • Quinze empreses catalanes promocionaran els productes del litoral català i la capacitat de la flota pesquera a Catalunya
  • El saló ocupa gairebé 40.000 metres quadrats d'exposició​ i espera tenir un impacte de 100 milions d'euros a la ciutat
  • Cs i Valents exigeixen la dimissió de l'alcaldessa i Junts i el PP consideren necessari un canvi de govern a la capital catalana
  • ERC mostra sorpresa pel fet que l'Audiència "contradigui" la Fiscalia i lamenta la "judicialització" de la política
  • L'alcaldessa de Barcelona creu que la causa s'arxivarà i recorda que ja en porta una desena

Carles Riera assenyala que, si ja consideraven que la taulà de diàleg estava "morta", després del CatalanGate està "enterrada ja". El secretari tercer de la Mesa del Parlament i diputat de la CUP critica que la mesa serveix als governs com a "pretext per seguir marejant la perdiu". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, assenyala que "l'estratègia política d'ERC i Junts és molt semblant", per bé que siguin diferents discursivament. I assegura que estan "molt lluny" de les polítiques d'ERC i Junts, "tant per l'esquerra com per l'independentisme": "No ens podem autoenganyar, no hi ha unitat en l'independentisme". Tot i això, diu que Aragonès té "una nova oportunitat" amb el CatalanGate de tornar-se a acostar als acords d'investidura "de mínims".

El cupaire diu que les informacions de El País confirmen que "el CNI i, per tant, l'Estat" es el "responsable directe" del CatalanGate: "El govern espanyol és el responsable en darrera instància". Creu que la trobada entre executius va ser "absolutament inútil" i demana conseqüències i dimissions. Sobre la guerra d'Ucraïna, avança que "probablement" no votaran a favor del pla de xoc contra les conseqüències del conflicte. I demana esperar que s'obri un hipotètic judici oral a Laura Borràs per "valorar les dimensions d'aquest cas".

Al Govern català li semblen insuficients les mesures proposades per l'executiu de Pedro Sánchez per reconduir les relacions arran del cas d'espionatge. Macron ha revalidat la presidència per 5 anys més, els últims, en un escenari incert de cara a les legislatives. La Generalitat estudia una línia d'ajuts per als llibreters que van patir pèrdues el dia de Sant Jordi pel temps.

La Generalitat estudia una línia d'ajuts per als llibreters que van patir pèrdues el dia de Sant Jordi pel temps, a l’espera d’acabar de determinar els danys. De moment consten una dotzena de parades afectades, la majoria a Barcelona.

El jove de 13 anys que presumptament va violar una noia de 15 a Tarragona tenia expedients oberts per altres delictes. Com que el presumpte agressor té menys de 14 anys, no és imputable.

L'Audiència de Barcelona ordena investigar Ada Colau, dos regidors del seu equip i una funcionària municipal de Barcelona per possibles delictes de coaccions i prevaricació en l’actuació contra un fons voltor.

El govern català insisteix a demanar dimissions pel Catalangate. El ministre de Presidència, Félix Bolaños, ho descarta i assegura que desclassificaran documentació sobre el cas.

El Barça perd davant del Rayo el tercer partit consecutiu al Camp Nou.

Aquest dilluns és el primer dia laborable amb les modificacions del servei de Rodalies en marxa. Unes obres que afecten línies com l’R1, l’R4 o l’R8. S'han desenvolupat amb normalitat durant el cap de setmana, però aquest dilluns han provocat alteracions d'horaris i combois. En aquest sentit, molts usuaris s’han queixat que els retards que ja patia la via ara s’han empitjorat.

La reunió no va anar bé i Moncloa insisteix: cal recuperar confiances trencades. El ministre de Presidència, Félix Bolaños, descarta les dimissions que li reclama el govern català i defensa que els mecanismes de transparència que proposa són valents. A La hora de la 1 ha dit que desclassificaran documentació sobre el cas.

Propostes que la Generalitat qualifica de vagues. Calen dimissions, diu la consellera Vilagrà, i sobretot respostes i garanties. A Podemos, mentre la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, dona un vot de confiança a Bolaños, la ministra de Drets Socials, Ione Belarra, vol anar més enllà.

Les relacions segueixen congelades i no hi ha gaire marge perquè dijous es vota al Congrés el pla de xoc per les conseqüències de la guerra a Ucraïna i el PSOE no té garanties que els republicans donin suport.

L'Ajuntament de Barcelona oferirà una línia d'ajuts per compensar les pèrdues dels llibreters.

L'Audiència ordena imputar l'alcaldessa Ada Colau, dos regidors i una funcionària per prevaricació i possibles coaccions a un fons voltor.

El jove de 13 anys que, presumptament ha agredit sexualment una noia de 15 a Tarragona, tenia expedients oberts per altres incidents.

Primer dia feiner amb afectacions a Rodalies per les obres a la xarxa.

La Moncloa es compromet a desclassificar els documents del Catalangate.

Acaba la reunió entre la Generalitat, el govern d'Aragó i el Comitè Olímpic Espanyol per abordar la candidatura dels JJOO d'Hivern.

  • Els governs de Catalunya i de l'Aragó s'han reunit amb el COE aquest dilluns per mirar de resoldre les discrepàncies
  • Aragó "no es mourà de les condicions" que ha posat i la Generalitat recorda que ja hi ha un acord amb el COE
  • La reunió es produeix després que es validés l'acord assolit per una comissió tècnica a la qual no hi va assistir el govern aragonés