Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

A partir d'aquest dimecres, la mascareta ja no serà obligatòria a les botigues, gimnasos, restaurants i espectacles. A la feina, ho decidiran les empreses. Variarà en funció del nivell de vacunació de la plantailla o de la ventilació que disposi el lloc de treball.

Seguirà sent obligatòria al transport públic i als centres sanitaris, però els pacients podran treure-se-la a l'habitació. A les residències, l'hauran de portar els visitants i els treballadors.

  • Pegasus és un programa de ciberespionatge propietat de la israeliana NSO
  • Un cop al mòbil pren el control absolut de l'aparell i de la informació emmagatzemada
  • El seu ús està limitat a la lluita contra el crim organitzat i el terrorisme

Pegasus, el programa informàtic amb què s'hauria espiat una seixantena de persones vinculades a l’independentisme català a través dels seus telèfons mòbils, torna a primera línia de l'actualitat. 

Al 2019 es va destapar el suposat espionatge, entre d'altres, a l'aleshores president del Parlament, Roger Torrent. Amnistia Internacional ja va reclamar explicacions a l'Estat, que va respondre que és informació classificada i ara torna a preguntar qui hi ha al darrere.

Pegasus és un software espia desenvolupat per l'empresa israeliana NSO. Un cop el dispositiu electrònic s'ha infectat aquest ciberparàsit obté el control absolut de l'aparell i de tota la informació que emmagatzema. El seu ús en teoria està limitat a la lluita contra el crim organitzat i terrorisme.

En teoria, només el poden adquirir organismes governamentals tot i que l'expert en ciberseguretat Bruno Pérez alerta que també existeix un mercat negre.

Els més petits han viscut el primer dia sense mascaretes dins de l'aula després de dos anys de pandèmia. Als instituts, la retirada de les mascaretes pot generar sensació de vulnerabilitat per part d'alguns adolescents. A les botigues, gimnasos, restaurants i espectacles ja no serà obligatòria a partir d'aquest dimecres. L'independentisme català culpa l'Estat del Catalan Gate. Des de Brussel·les, Oriol Junqueras i Carles Puigdemont adverteixen que arribaran fins al final, mentre la Moncloa es desmarca. Torna la grip a Catalunya i supera la covid. Continuen les declaracions dels treballadors de la residència de Tremp.

L’independentisme s’uneix en bloc per arribar "fins al final" en el cas de ciberespionatge contra 65 polítics i membres de la societat civil, entre ells els quatre darrers presidents de la Generalitat. En una imatge que feia molt que no es veia, alguns dels principals líders com l'expresident Carles Puigdemont, l'exvicepresident, Oriol Junqueras, el líder de la CUP, Carles Riera i els presidents de l'ANC i Òmnium, han ofert una roda de premsa conjunta al Parlament Europeu, a Brussel·les per anunciar la presentació d'accions legals. La majoria van ser víctimes del programa Pegasus, dissenyat per la israeliana NSO per accedir a ordinadors i dispositius mòbils. La notícia va quedar al descobert després d’una investigació del grup d’experts en ciberseguretat Citizien Lab publicat al diari The New Yorker.  

Els més petits han viscut el primer dia sense mascaretes dins de l'aula després de dos anys de pandèmia. Als instituts, la retirada de les mascaretes pot generar sensació de vulnerabilitat per part d'alguns adolescents. A les botigues, gimnasos, restaurants i espectacles ja no serà obligatòria a partir d'aquest dimecres. L'independentisme català culpa l'Estat del Catalan Gate. Des de Brussel·les, Oriol Junqueras i Carles Puigdemont adverteixen que arribaran fins al final, mentre la Moncloa es desmarca. 

A partir d'aquest dimecres, la mascareta ja no serà obligatòria a les botigues, gimnasos, restaurants i espectacles. A la feina, ho decidiran les empreses. Variarà en funció del nivell de vacunació de la plantailla o de la ventilació que disposi el lloc de treball.

Els més petits han viscut el primer dia sense mascaretes dins de l'aula després de dos anys de pandèmia. Alguns alumnes, però, encara tenen certa reticència. A més, als instituts, la retirada de les mascaretes pot generar sensació de vulnerabilitat per part d'alguns adolescents que se poden sentir vulnerables.

Antonio Balmón confia que el govern central no està darrere del ciberespionatge a l'independentisme amb Pegasus. El vicepresident executiu de l'AMB diu que en té totes les garanties i que confia plenament en el que està dient l'executiu de Pedro Sánchez. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, descarta que pugui afectar a la relació d'ERC amb el govern central o a la taula de diàleg. L'alcalde de Cornellà defensa que l'extinent d'alcalde Fernández està detingut per signar un decret: "No pot deixar de signar-los. Si un informe tècnic em diu què he de fer, jo signo". "Estic molt tranquil amb aquests dos contractes, perquè són de valor de 57.000 euros", ha afegit. I diu que Núria Marin no serà jutjada pel cas del Consell Esportiu de l'Hospitalet. Sosté que destinar diners a una rebaixa puntual del transport públic els suposaria "econòmicament un crac". Critica el discurs de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, sobre les polítiques de transport: "Hi ha discursos que no ajuden".

Fins ara ja han tornat prop d'un 60% de vehicles a l'àrea metropolitana de Barcelona després de la Setmana Santa, que ha suposat per la ciutat una revifada del turisme. La platja és una de les zones escollides per gaudir dels últims dies de bonança. Quan a les mones de Pasqua d'enguany, són més grans per compartir amb la família, però també han augmentat el preu en un 5%. La mascareta deixa de ser obligatòria aquest dimecres, però a l'escola s'avança un dia.

El telèfon del president de la Generalitat, Pere Aragonès, va ser infectat pel sistema israelià de ciberespionatge Pegasus. La guerra d'Ucraïna ha fet créixer la demanda i el preu d'or fins a barems màxims. Iryna és una dona ucraïnesa que va fugir en ple conflicte bèl·lic i que va ser operada d'urgència a Barcelona per una cardiopatia.

Fins ara ja han tornat prop d'un 60% de vehicles a l'àrea metropolitana de Barcelona després de la Setmana Santa, que ha suposat per la ciutat una revifada del turisme. La platja és una de les zones escollides per gaudir dels últims dies de bonança. Quan a les mones de Pasqua d'enguany, són més grans per compartir amb la família, però també han augmentat el preu en un 5%. La mascareta deixa de ser obligatòria aquest dimecres, però a l'escola s'avança un dia.

El telèfon del president de la Generalitat, Pere Aragonès, va ser infectat pel sistema israelià de ciberespionatge Pegasus. La guerra d'Ucraïna ha fet créixer la demanda i el preu d'or fins a barems màxims. Iryna és una dona ucraïnesa que va fugir en ple conflicte bèl·lic i que va ser operada d'urgència a Barcelona per una cardiopatia.

Dia gran pels fillols que aquest Dilluns de Pasqua, segons la tradició, reben les mones dels seus padrins. Enguany els pastissos són més grans per compartir amb la família, ara que no hi ha restriccions. Però també ha augmentat el preu un 5% de mitjana per l'encariment de les matèries primeres i l'energia.

Llargues cues de turistes a diversos punts turístics durant aquests dies festius de Setmana Santa. Als carrers de Barcelona, el sector turístic, sobretot l'europeu, ha tornat a activar-se amb força després de dos anys. Segons la patronal Apartur, l'ocupació ha superat el llindar del 90%. Els gremis turístics han celebrat les xifres, que indiquen també bones esperances de cara a l'estiu, quan esperen una ocupació del 80%. 

  • Els personatges de les sèries animades també agafen força entre les mones d'aquest any i els ous tradicionals es reinventen
  • El Gremi de Pastisseria de Barcelona és optimista sobre la campanya de Pasqua i preveu vendre més de 700.000 mones
  • Aquest any el Gremi s’ha aliat amb el xef José Andrés per ajudar els refugiats ucraïnesos que fugen de la guerra
  • Els negocis vinculats al turisme respiren optimisme en una Setmana Santa "de somni"
  • La meteorologia de fa uns dies i la d'ara propicia que es pugui gaudir tant d'un bany a la platja com de l'esquí a la muntanya
  • Operació tornada complicada després que aquests dies s'han fet més de mig milió de desplaçaments