Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • En la roda de premsa de balanç del curs polític, el president Rajoy ha assegurat que no hi haurà independència i ha advertit que el seu govern no permetrà de cap manera que l'aposta secessionista posi en perill la recuperació de l'economia. Espanya, ha dit, és un país seriós i vetllarà sempre pel compliement de la llei. Dels pressupostos de l'any vinent Mariano Rajoy ha dit que posen fi a una etapa molt difícil per donar pas a una etapa de creixement sostingut. Rajoy ha confirmat un augment del sou dels funcionaris de l'1% després de cinc anys de congelació, la recuperació del 75% de la paga extra que no van cobrar  i un increment del 0,25% de les pensions. 
  • Doncs des de Convergència ja s'ha afanyat a desquialificat el projecte de pressuspostos. Diuen que són antisocials i una comèdia electoralista./ Bons resultats per a la gran banca al primeer semestr de l'any. Entre els 6 bancs més grans han guanyat prop de 8.000 mulions. D'aquest  total 708 milions corresponen a Caixabanc. Gonzalo Gortázar també ha defensat el cobrament de comissions als clients d'altres entitats, per ús dels seus caixers. 
  • Sis anys després d' obert el cas Palau, el jutge ha decidit enviar a judici Fèlix Millet i Josep Montull, principals acusats del saqueig de la institució, un cop ha tancat la investigació. D'altra banda, en un altre cas, la Fiscalia investiga si el conseller de territori Santi Vila, va malversar fons públics quan era alcalde de Figueres. 
  • Arriba el mes d'agost, les vacances... i la temuda operació sortida./ Les distraccions són ja la primera causa d'accidents de trànsit.  El primer semestre del 2015 han perdut la vida 81 persones a les carreteres catalanes, 9 més que fa un any./ Doncs amb aquesta alerta marxem ara a un dels punts conflictius. Al peatge de l'AP7 a La Roca hi ha la BEA GÁLVEZ. També es nota, i força, aquesta operació sortida a l'aeroport de El Prat on, ANGEL PONS, avui es baten rècords./ Un començament de vacances que coincidirà amb temps força inestable. 
  • El Barça ha decidit no recórrer judicialment la multa de 30.000 euros que li va imposar la UEFA per les estelades de la final de Berlín, tot i que no descarta d'altres vies per mirar que se'ls revisi la sanció.  Avui Luis Enrique ja ha pogut entrenar amb tota la plantilla, en una sessió on s'ha lesionat Arda Turan./ I a l'Espanyol avui han presentat el central xilè Enzo Roco.
  • El Poble Espanyol  es vesteix avui de gala per rebre Mark Knopfler, el mític guitarrista dels Dire Straits.
  •  

    És el que acaba de dir Mariano Rajoy sobre la situació política catalana que situa com el principal desafiament que pot fer perillar la recuperació econòmica espanyola. En la compareixença que fa a aquesta hora per valorar el curs polític també ha dit que el seu govern farà complir la llei i que les eleccions del 27 de setembre no seran plebiscitaries. Rajoy també ha presentat els pressupostos per l'any vinent que inclou l'increment de les pensions i del sou dels funcionaris de l'Estat.

    Augmenta la mortalitat a les carreteres catalanes. En el primer semestre han perdut la vida en accidentes de trànsit 81 persones, 9 més que en el mateix període de l'any passat. Preocupen les distraccions i, de fet, aquest mes d'agost s'augmentaran els controls. Tot això a les portes de l'operació sortida en el que és previst que surtin de l'àrea de Barcelona mig milió de cotxes. 

    Als esports, Messi, Mascherano, Neymar i Alves ja s'entrenen amb la resta de companys per preparar els propers partits de pretemporada del Barça. A la sessió matinal, Turan s'ha fet un esquinç al turmell dret. Mentrestant, la directiva ha decidit no recórrer judicialment la sanció de la UEFA per les estelades a la final de Berlín.

     

    EL BALANÇ DE RAJOY. SITUA EL DESAFIAMENT INDEPENDENTISTA COM EL PRINCIPAL REPTE DE LA RECUPERACIÓ ECONÒMICA.

    PREOCUPACIÓ A TRÀNSIT. CREIX EL NOMBRE DE MORTS A LES CARRETERES CATALANES EN EL PRIMER SEMESTRE DE L'ANY.

    EL BARÇA NO RECORRE. MESSI, MASCHERANO, NEYMAR I ALVES JA S'ENTRENEN AMB ELS COMPANYS.

    El candidato del PP a la presidencia de la Generalitat de Cataluña, Xavier García Albiol, insiste en que su partido es la única alternativa frente a la independencia, aunque apuesta por la unión de quienes, como los 'populares', quieren que Cataluña siga dentro de España. En este sentido, cree que la clave está en movilizar el voto, porque desde su punto de vista, si salen de casa todos los que rechazan la independencia, quienes la defienden pueden encontrarse con un resultado inesperado. "Si todos estos vecinos de estas ciudades del área metropolitana y de Barcelona ciudad y de Tarragona y los que se sienten catalanes y españoles de Girona van a votar, los independentistas se van a llevar una sorpresa muy importante el día 27 de septiembre (31/07/15).

  • Treball conjunt i comprensió és el que han mostrat avui el govern català i l'ajuntament de Barcelona a l'hora d'abordar les qüestions pendents entre les dues institucions. En la primera reunió de feina des de les eleccions municipals, Artur Mas i Ada Colau han acostat posicions en alguns temes. En primer lloc en el reconeixement per part de Mas d'un deute de 20 milions d'euros que s'afegeix a un altre de 35 ja reconegut. En segon lloc en millores socials i en  insfrestructures, com ara el tramvia de la Diagonal o la línea 9 del metro. També han coincidit en la defensa del dret a decidir sense etiquetes. / També hi ha hagut temps de parlar de les conseqüències econòmiques de la independència, que tant preocupen alguns empresaris. El govern ha mirat d'aportar tranquil·litat davant el que anomena el discurs de la por. 
  • Els preus haurien baixat un 0'1 per cent al Juliol, el que seria el primer descens en els últims 5 mesos. Malgrat aquesta lleugera baixada, avançada avui per l'INE,  l' IPC interanual se situaria en el 0 per cent, després de prop d'un any de taxes en negatiu. L'abaratiment del preu del gasoil i la gasolina ha estat determinant./ I l'economia espanyola va créixer prop d'un 1% el segon trimestre de l'any..  Es tracta de l'augment més important del PIB des del 2007, just abans que comencés la crisi.
  • Tornant a la precampanya electoral, la CUP ha proclamat avui l'independent Antonio Baños com a cap de llista per Barcelona per al 27-S. En la presentació dels resultats de les primàries, on  ha obtingut el 67 % dels vots,  també s'han desvetllat els candidats per Girona, Lleida i Tarragona.
  • Els Mossos segueixen buscant l'autor del tiroteig de dimarts a l'entorn de les Rambles. Qui ja han detingut és l'home que va resultar ferit per arma de foc. 
  • Aquest mes d'agost, en que es concentren molts desplaçaments, el RACC preveu que cada dia uns 3.500 conductors patiràn alguna averia a les carreteres catalanes. 
  • Imatge inesperada a la ciutat esportiva del Barça: Leo Messi tornant de vacances per passar la revisió mèdica quatre dies abans del que li tocava. Mascherano també ha avançat la tornada, com Messi  i ha coincidit amb Neymar i Alves./ I l'Espanyol ha arribat aquest migdia des d'Itàlia, on ahir es va imposar a l'Avellino a la tanda de penals per 4 a 2, en un pas més en la preparació de pretemporada. 
  • Ricard García Vilanova és l'únic fotoperiodista que ha viscut la guerra a Síria des del començament. I fins i tot va ser segrestat per Estat Islàmic i alliberat 6 mesos després. Les seves fotos i vídeos es poden veure a La Virreina
  • En Castellón, en aviso naranja por lluvias, las tormentas de verano ya han dejado más de 50 litros en apenas minutos. También hoy ha llovido mucho en La Rioja. Y en Galicia, donde seguirá lloviendo hasta mañana. Y cuidado porque en A Coruña hay riesgo de oleaje. Otras 12 provincias, están en alerta por lluvias y tormentas. Las más fuertes las que se esperan en Aragón y Cataluña, además del Levante. En el sur la lluvia brilla por su ausencia, la alerta allí es por calor. Unas temperaturas muy altas de las que nadie se escapa.

    Primera reunión oficial entre la alcaldesa de Barcelona, Ada Colau, y el presidente de la Generalitat, Artur Mas. Un encuentro en el que Colau no ha confirmado si irá a la manifestación de la Diada, pero si ha mostrado su apoyo. Lo que sí ha asegurado es que se implicará como anfitriona en la marcha del próximo 11 de septiembre. 

     

    Primera reunió de treball entre Artur Mas i Ada Colau. Tots dos han coincidit en el bon ambient de la trobada. Generalitat i ajuntament han decidit tirar endavant a partir de setembre la connexió del tramvia de la Diagonal i també s'ha avançat en el reconeixement del deute del govern català amb el consistori que seria, almenys, de 55 milions d'euros. Sobre el procés sobiranista han dit que coincideixen en la necessitat de consultar als ciutadans. 

    Les paraules del president del cambra de comerç demanant que s'expliquin les conseqüències econòmiques que tindria la independència han entrat al debat polític. Pel govern són paraules que sorgeixen del soroll contrari al seu projecte independentista i el PP es felicita que l'empresariat comenci a fer públics els seus temors. 

    Detingut un dels ferits en el tiroteig de dimarts a l'entorn de les Rambles. Es tracta de l'home que va resultar ferit de bala i que estava ingressat al Clínic. De fet, els Mossos l'han detingut a l'hospital ja que sobre ell hi ha una ordre de cerca i captura. Primer va presentar un passaport fals belga però és de nacionalitat holandesa.

    Messi i Mascherano escurcen les vacances quatre dies i s' incorporen a la disciplina del Barça. Els dos internacionals argentins han passat les revisions mèdiques juntament amb els brasilers Neymar i Alves que ja tenien previst tornar avui. Claudio Bravo és l'únic jugador que li falta a Luis Enrique.  

     

    TROBADA MAS I COLAU. ACORDS SOBRE EL DRET A DECIDIR, EL TRAMVIA I EL RECONEIXEMENT DEL DEUTE.

    EL DEBAT EMPRESARIAL. REACCIONS ALS DUBTES DEL PRESIDENT DE LA CAMBRA SOBRE EL PROJECTE INDEPENDENTISTA.

    TIROTEIG RAMBLES. ELS MOSSOS DETENEN UN DELS DOS FERITS QUE TENIA UNA ORDRE DE CERCA I CAPTURA.

    AMB NEYMAR I ALVES. MESSI I MASCHERANO ESCURCEN LES VACANCES QUATRE DIES I PASSEN LA REVISIÓ MÈDICA.