Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 

ÚLTIMA SESSIÓ DE CONTROL. MAS DIU QUE NO S'AMAGA A LA  LLISTA I L'OPOSICIÓ FA UN BALANÇ MOLT NEGATIU DE LA LEGISLATURA.

INCENDI CONTROLAT. LES FLAMES HAN CREMAT 36 HECTÀREES EN UNA ZONA HABITADA SITUADA AL COSTAT DE GIRONA.

INTERCANVI D'EXPERIÈNCIES. UN GRUP DE GERMANS DE NENS AMB CÀNCER COMPARTEIXEN UNA DIES DE COLÒNIES.

DEBUT A LOS ANGELES. EL BARÇA GUANYA ELS GALAXY PER 2 A 1 AMB GOLS DE LUIS SUÁREZ I SERGI ROBERTO.

Parlem de dues iniciatives per afrontar la pèrdua de les persones estimades. @Alife_es, una xarxa social on es comparteixen records, imatges i vídeos, i #1MMemories, una campanya mundial que arrenca avui per recordar a les xarxes socials als que ja no hi son

El presidente del Gobierno, Mariano Rajoy, ha reiterado  que no permitirá la independencia de Cataluña. 

Un día después de la presentación de la lista unitaria, el presidente del Gobierno ha insistido en que el Ejecutivo está "preparado" para actuar y ha recalcado que las elecciones son autonómicas.

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha dicho que los independentistas catalanes pueden provocar una "fractura social y política" con su intento de elecciones plebiscitarias. En un almuerzo informativo en Barcelona Tribuna, ha añadido que solo generaran frustracion.

El jefe del Ejecutivo, Mariano Rajoy, ha advertido hoy de que el Gobierno no permitirá que tras los comicios catalanes del 27 de septiembre se tomen decisiones que supongan un "ataque frontal a la ley" y "a las normas de convivencia", en alusión a una eventual declaración de independencia.

En la rueda de prensa tras la cumbre bilateral con Argelia, Rajoy ha aludido así a la posibilidad de que los soberanistas catalanes planteen esa declaración tras unas elecciones que, ha advertido, son "autonómicas" y por tanto "no se le va a privar a ningún español de su derecho a decidir sobre lo que quiere ser su país".

  • L'avís que els integrants de la candidatura "Junts pel Sí"  van llançar ahir que no hi hauría marxa enrera, ha provocat avui un allau de crítiques tant a Catalunya com a fora. El compromís per declarar la independència i, sobretot, la contundència amb què ho van explicitar amb frases com "anem a totes" tenia com a destinatari  sobretot el govern central. El pla que van presentar preveu la culminació en un màxim de 18 mesos i al marge de les mesures que es puguin prendre des de Madrid./ La vicepresidenta Sáenz de Santamaria acusa artur Mas d'intentar tapar un fracàs personal amb la llista unitària i l'adverteix que la democràcia estableix límits davant els que pensen que estan per sobre del be i del mal. La candidatura Junts pel Sï es presenta avisant que no hi haurà marxa enrera./ Les crítiques també han arribat dels partits catalans contraris al procés. Unió Democràtica, que avui s'ha presentat a Madrid com a únic interlocutor útil amb l'Estat, creu que a Mas se li ha escapat de les mans el seu projecte. Des del PP, Alícia Sánchez camacho, que sembla que encapçalarà la llista dels pupulars, ha qualificat a Junts pel Sí com a candidatura d'exclusió. I a Mas de polític totalitari.
  • El TSJC ha arxivat les prop de 6mil autoinculpacions de ciutadans que van votar el 9N  i que demanaven que se'ls acusés dels mateixos delictes pels quals la fiscalia es va querellar contra Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega. L'alt tribunal conclou que haver votat no és cap infracció penal. D'altra banda, continua la investigació i el 30 de juliol ha citat 3 nous testimonis: dues directores d'institut i l'inspector en cap d'Ensenyament. Vol aclarir quin paper va jugar el departament després que, el passat dia 13, dos testimonis admetessin que havien rebut pressions per cedir els locals. 
  • Hisenda ha fet públics avui per sorpresa el dèficit de les autonomies, amb dades del 2012 , que són les últimes que hi ha estudiades. Segons el ministre Montoro cada català va pagar 984 euros més dels que va rebre de l'estat. Molt lluny dels 2.000 que afirma la Generalitat.  O dit d'una altra manera, Catalunya té un dèficit del 3,75 per cent del seu PIB, el tercer després de Madrid i Balears. El govern català, però, amplia el dèficit fins al 7,7 per cent. El desajust s'explica pel model de càlcul empleat per cada administració, Catalaunya només té en compte les inversions directes mentre que Hisenda inclou també la despesa en Exteriors o Defensa.
  • Assaig pioner a l'Hospital Clínic de Barcelona per tractar l'Esclerosi múltiple i la Neuromielitis Òptica. El projecte, presentat conjuntament amb el Grup d'Afectats per l'Esclerosi Múltiple, començarà les properes setmanes.
  • Després de presidir ahir la primera reunió de la nova junta directiva del Barça, Josep Maria Bartomeu s'incorporarà demà a la gira americana de l'equip. I ho farà amb els primers nomenaments sota el braç. Un dels més destacats el Robert Fernández, l'ex jugador del Barça i del València, com a nou secretari tècnic./ De la seva banda, l'Espanyol s'ha entrenat d'hora al matí per poder fer les maletes aviat i marxar cap a Àustria buscant la tranquil·litat. Sergio González continuarà fent proves mentre espera l'arribada de reforços. Al Tirol jugaran dos partits, el primer demà contra el Colònia i divendres contra el Kasimpasa turc.
  • El Ministerio de Hacienda y Administraciones Públicas ha publicado las balanzas fiscales correspondientes al año 2012, que muestran que la Comunidad de Madrid fue la que tuvo un mayor déficit fiscal ese año y la única de las cuatro comunidades autónomas con saldos negativos que incrementó esa cifra respecto a la del año 2011. En términos absolutos, el saldo fiscal negativo de Madrid en 2012 fue 19.015 millones de euros (frente a los 16.723 millones de 2011) y multiplica por 2,5 al de Cataluña, que fue de 7.439 millones (menor que la cifra del año anterior, que era según Hacienda de 8.455 millones de euros).

     

    És la reacció de la vicepresidenta del govern al full de ruta fixat pels membres de la candidatura Junts pel si que inclou la declaració d'independència en un termini màxim de 18 mesos i independentment del que faci l'executiu central si guanyen les eleccions del 27 de setembre. Aquest matí el seu cap de llista, Raül Romeva, ha avançat que si no guanyen ell no serà diputat al Parlament de Catalunya. 

    I precisament avui el ministeri d'Hisenda ha publicat per sorpresa els comptes públics territorialitzats que corresponen al 2012 i que situen el dèficit fiscal de Catalunya en el 3,75 per cent, la meitat del que pateix Madrid. Unes dades que contrasten amb les que va fer públiques la Generalitat sobre el 2011 i que situaven aquest dèficit en el 7,7 per cent. 

    Més enllà de la intensa activitat política, avui hem compartit una estona amb un grup de joves d'entre 15 i 18 anys que participen en un campus organitzat per la  Mobile World Capital en el que es dediquen a desenvolupar aplicacions per telèfons intel·ligents. L'objectiu, tenir un primer contacte amb el sector de les noves tecnologies i preparar-los pel món laboral. 

    I qui ja ha vist fet realitat el seu projecte són els desenvolupadors d'aquesta aplicació que vol recuperar la memòria dels nostres difunts. És una xarxa social que posa en comú els records dels finats, fotografies o experiències viscudes. Ara volen aconseguir un milió de missatges amb el hastag: coixinet ONE milion memoris. 

    El Barça juga aquesta propera matinada davant Los Angeles Galaxy el primer partit de la pretemporada. Els blaugrana presumeixen en l'inici de la gira americana de triplet i de seguidors com l'estrella dels Lakers Kobe Bryant. Luis Suárez destaca que el bon ambient al vestidor és una de les claus dels èxits.

     

    LA REACCIÓ DEL GOVERN. LA VICEPRESIDENTA DIU A ARTUR MAS QUE NINGÚ ESTÀ PER SOBRE DEL BÉ I DEL MAL.

    DÈFICIT FISCAL. EL MINISTERI D'HISENDA EL SITUA A CATALUNYA EN EL 3,75%, PEL DARRERA DE MADRID I LES BALEARS.

    MIRANT AL FUTUR. UN GRUP DE JOVES PARTICIPA EN UN CAMPUS PER DESENVOLUPAR NOVES APLICACIONS.

    XARXA SOCIAL DE RECORD. FINS EL 30 D'AGOST VOLEN ACONSEGUIR 1 MILIÓ  DE MISSATGES AMB EL #1MMEMORIES.

    PRESUMEIX DE TRIPLET. EL BARÇA JUGA AQUESTA MATINADA CONTRA ELS GALAXY EL PRIMER PARTIT DE LA GIRA.