Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Informatiu amb les notícies més importants de l'actualitat política, econòmica, social, cultural, esportiva i meteorològica.

  • Per segona vegada en pocs dies el rei Felip VI i Artur Mas s'han trobat, aquest cop a Barcelona en el lliurament de despatxos a la nova promoció de jutges. La salutació entre el monarca i el president català ha estat breu i més aviat freda i després d'un ràpid intercanvi de paraules, s'han limitat a compartir la taula presidencial. En un clima polític cada cop més tens, el Rei ha apel·lat davant Mas al compliment de la llei com a únic garant de la convivència domocràtica. Des del govern de l'estat noves crítiques al projecte independentista.
  • Avui ha estat el ministre d'exteriors, García Margallo, qui en una conferència a Barcelona, ha advertit que les idees promogudes per Mas són la llavor, ha dit,  del totalitarisme. Mentrestant a la candidatura Junts pel SÍ hi ha visions diferents sobre el paper d'Artur Mas./ Doncs aquestes divergències són aprofitades pels partits de l'oposició per desqualilficar la llista unitària.
  • I aquest matí la Guàrdia Civil ha detingut l'ex alcalde de Torredembarra i tres membres de la família Sumarroca, una de les fundadores de CDC. En aquest cotxe que veieu,els agents ha traslladat el conseller delegat de la constructora Teyco, Jordi Sumarroca, per fer un escorcoll a l'empresa.També han detingut a dos familiars seus. Sospiten que els responsables de l'empresa han inflat i falsejat factures d'obres públiques que tenien contractades, entre elles algunes de l'ajuntament de Torredembarra, on també han detingut l'ex alcalde convergent, Daniel Massagué.
  • Mariano Rajoy ha celebrat així les dades de l'enquesta de població activa del segon trimestre de l'any. Uns resultats, segons ell, indiquen que la millora de l'ocupació és un fet estructural. I és que a Catalunya l'atur es va reduir de 31.900 persones, deixant el total en 726.200, un 19,10 per cent de la població activa.  Pel govern es confirma la bona tendència.
  • La CUP, ICV-EUiA, Podem, Procés Constituent, PSC i Barcelona en comú s'han compromés aquest matí a promoure i defensar la proposta de la llei de la Renda Garantida de Ciutadania perquè sigui la primera que aprovi el nou Parlament després del 27-S.  Lamenten que la majoria parlamentària hagi impedit l'aprovació de  la ILP durant aquesta legislatura. Mentrestant a Barcelona, segons el baròmetre municipal, es multipliquen les desigualtats entre els infants. 
  • Tres cada deu llars de Barcelona amb menors tenen dificultats per arribar a finals de mes, i el  percentatge augmenta en el cas de famílies monoporaentals  una de cada dos, En 11mil llars cap progenitor no treballa. Això es tradueix, per exemple, en que 3.000 nens no tenen garantida l'alimentació i més de 20 mil no poden accedir a activitats  educatives de lleure i esport . 
  • El Barça ja és a San Francisco on dissabte jugarà contra el Manchester United. El president Bartomeu ja s'ha afegit a l'expedició amb un missatge clar: la plantilla està tancada./ I l'Espanyol va estrenar la mini gira d'Àustria amb una esperançadora victòria davant el Colònia alemany. Triomf per dos a zero amb bona nota i un notable Pau López a la porteria.  Els gols els van marcar dos d'actors secundaris: Cristian Alfonso, el primer, i el jove Marc Caballé el segon. 
  • La Guardia Civil ha detenido este jueves al exconsejero delegado de la constructora Teyco Jordi Sumarroca, hijo del cofundador de CDC Carles Sumarroca, y a dos familiares suyos, en una operación contra la corrupción y el blanqueo en la que también ha sido arrestado el exalcalde de Torredembarra Daniel Masagué y un asesor fiscal.

    Además de Jordi Sumarroca han sido detenidos una prima y un tío suyo aunque en un principio se difundió que habían sido arretados tres hermanos del clan familiar.

    El rey Felipe VI ha defendido este jueves ante el presidente catalán, Artur Mas, que las instituciones del Estado tienen que "respetar la ley". Es, ha señalado, una "exigencia ineludible" para garantizar "la convivencia democrática en paz y libertad".

    El monarca ha pronunciado estas palabras durante la entrega de despachos a jueces en Barcelona y apenas seis días después de su encuentro con Mas en el Palacio de la Zarzuela en pleno debate soberanista con las elecciones catalanas en el horizonte. Unos comicios que desde la Generalitat se plantean como un plebiscito para declarar la independencia.

     

    El Rei Felip ha defensat el respecte a la llei com la base de la convivència democràtica en pau i llibertat. Ho ha fet aquest migdia a Barcelona durant l'acte d'entrega dels despatxos a la nova promoció de jutges i davant d'Artur Mas. Ha estat la primera trobada entre els dos després de la presentació de la candidatura 'Junts pel Sí'  que promou la independència de Catalunya al marge de la legalitat espanyola.

    Tres membres de la família de Carles Sumarroca, cofundador de Convergència Democràtica, detinguts per la Guardia Civil . Entre ells, el seu fill Jordi, conseller delegat del conglomerat empresarial Teyco. Se sospita que falsejaven i inflaven factures d'obres públiques. Entre elles algunes relacionades amb l'ajuntament de Torredembarra. De fet, l'ex alcalde convergent, Daniel Massagué, també ha estat detingut. 

    L'atur a Catalunya ha caigut en 31.900 persones deixant la taxa d'atur en el 19,10 per cent. Al total d'Espanya el descens ha sigut de 295.600 persones i ara la xifra d'aturats està en els 5 milions 149 mil, un 22,37 per cent. 

    Aquests que esteu veient són alguns dels aspirants a participar a la propera edició de Mastechef Júnior que podreu veure a finals d'any a La 1 de Televisió Espanyola. Aquest matí han fet a Barcelona la primera fase del càsting en la que han portat les seves especialitats culinàries per convèncer al jurat. 

    Als esports, el president Josep Maria Bartomeu s'incorpora a l'expedició del Barça a San Francisco donant la plantilla per tancada. Bartomeu assegura que ni Pedro ni Adriano li han demanat marxar i diu que els necessiten a tots dos per aconseguir els sis títols

     

    EL REI A BARCELONA. DEFENSA EL COMPLIMENT DE LA LLEI COM LA BASE DE LA CONVIVÈNCIA DEMOCRÀTICA.

    OPERACIÓ GUARDIA CIVIL. DETINGUTS TRES MEMBRES DE LA FAMÍLIA SUMARROCA PER DIVERSOS DELICTES DE CORRUPCIÓ.

    L'ATUR SEGUEIX BAIXANT. L'EPA DEL SEGON TRIMESTRE MOSTRA UN DESCENS DE 31.900 PERSONES A CATALUNYA.

    MASTERCHEF JÚNIOR. CONEIXEREM ALGUNS DELS ASPIRANTS A PARTICIPAR A LA PROPERA EDICIÓ DEL CONCURS DE TVE.

    EL BARÇA, A SAN FRANCISCO. BARTOMEU DÓNA LA PLANTILLA PER TANCADA I NO VEU FACTIBLES LES SORTIDES DE PEDRO I ADRIANO.

    El presidente de Cantabria, Miguel Ángel Revilla, ha matizado en Las mañanas de RNE la interpretacion dada este miércoles de su entrevista con el rey, tras la cual afirmaba que Felipe VI ve la postura de Artur Mas "irreconducible". Dice que hay que distinguir entre las palabras del monarca y su propia opinión y matiza que la palabra "irreconciliable" no la pronunció el rey. "Lo único que he trasladado es que cuando le he hecho la pregunta de si en una hora y media las razones que supongo el rey le ha dado, porque estoy seguro de que se las ha dado, como me las ha dado a mí, había notado por parte del presidente de la Generalitat una reconducción de su planteamiento, algún atisbo de que pudiera variar esa deriva que lleva. Me dijo no, y eso es lo único que hoy he trasladado, porque lo demás es cosecha mía", explica (23/07/15).

  • Artur Mas fa un balanç moderadament positiu de la legislatura i nega les acusacions de l'oposició d'amargar-se darrera una llista sobiranista que no encapçalarà. Amb aquests dues idees Mas ha despatxat les crítiques en la última sessió de control al Parlament, en ple ambient de comiat. El president ha defensat la llista de Junts pel SI i la gestió del seu govern.  L'oposició han carregat fort i Mas els ha repartit qualificatius com ara ignorants o hooligans. 
  • Contundent també la resposta del president del Govern davant el repte independentista. Mariano Rajoy ha reiterat que l'Estat actuarà amb fermesa si Artur Mas incompleix la llei i assegura que ell no ho permetrà./ Igualment clar ha estat el líder del PSOE.  Pedro Sánchez, que avui està a l'Hospitalet de Llobregat, rebutja els plans de Mas. Però tampoc vol situar-se en el front anti-independència. La seva via, diu, passa per reformar la llei per millorar l'encaix de Catalunya.
  • El tren llançadora fins a l'aeroport del Part començarà a fer-se realitat aquesta mateixa tarda. La ministra de Foment, Ana Pastor, posarà la primera pedra d'aquesta infraestructura,  llargament reivindicada per la Generalitat, que ha d'unir el centre de Barcelona amb la T-1. Tindrà uns 9 milions d'ususaris a l'any i escurçarà el temps del trajecte: 17 minuts des de Sants i 23 des de Passeig de Gràcia. I un punt de polèmica: l'alcaldessa de Barcelona no assistirà a l'acte per no haver estat informada abans i no considera una prioritat aquesta obra.
  • Una burilla mal apagada és la causa més probable de l'incendi que ha calcinat 36 hectàrees a la zona de Les Pedreres de Girona. El foc s'ha donat per controlat a primera hora després que els bombers de la Generalitat hi hagin treballat tota la nit. Les flames també van arribar fins a les portes d'alguns habitatges construits ilegalment als anys seixanta. Els veïns desallotjats de la zona ja van poder tornar anit a casa,  però a algunes families se'ls ha cremat el lloc on vivien.
  • Primera victòria del Barça en la gira americana de pretemporada. Aquesta matinada ha guanyat per 2 a 1 Los Angeles Galaxy, amb gols de Luís Suárez, el primer, i de Sergi Roberto després. Els blaugrana, tot i les baixes, van ser molt superiors davant un equip més rodat. Luís Enrique va posar al camp una alineació prou compensada i al final va destacar les bones sensacions./
  • I l'Espanyol inicia avui la gira per Àustria on aquesta nit jugarà davant el Colònia alemany. Sergio González s'ha emportat 22 jugadors que ahir van arribar a l'hotel de concentració a darrera hora de la nit. Davant els alemanys serà el debut dels dos únics fitxatges pericos: Burgui i Hernán Pérez.
  • Algunos de los 150 vecinos desalojados de la zona de Les Pedreres, en Girona, a causa de un incendio, han regresado a sus casa un día después. La lluvia de la noche ha permitido controlar el fuego  en pocas horas pero hay coches calcinados y varios animales han muerto en el incendio. Mientras, sigue fuera de control el incendio de Latedo, en Zamora. En las últimas 24 horas se han quemado ya casi 200 hectáreas. Más de 100 personas luchan contra las llamas

     

    És la resposta de Mas a les acusacions que ha rebut  sobre el fet de no encapçlar la llista de Junts pel si. Ha sigut en resposta al PSC en l'última sessió de control de la  legislatura en la que ha dit que s'en va moderadament satisfet mentre que l'oposició ha estat contundent. Pel PP ha estat el pitjor president de la història, per Iniciativa hi ha més desigultats, Ciutadans creuen que han sigut 5 anys nefastos i la CUP manté les crítiques a la gestió.

    La declaració dia dia és la del ministre Margallo que ha advertit a Artur Mas que saltar-se les regles porta a la dictadura. A Girona controlat l'incendi que des d'ahir la tarda ha cremat 36 hectàrees a la zona coneguda situada al costat de la ciutat coneguda com les Pedreres. Els 150 desallotjats han pogut passar la nit a casa seva tot ique alguns habitatges s'han vist molt afectats per les flames.

    Les festes de la Merce de Barcelona arriben auesta any amb novetats. Ada Colau ha decidit no incloure en el programa oficial la missa i la passejada dels polítics pel centre de la ciutat. El pregoner serà el còmic Andreu Buenafuente. 

    El Barça guanya per dos a un Los Angeles Galaxy en el primer partit de pretemporada. Luis Suárez ha marcat el primer gol blaugrana tot just abans del descans i només començar la segona part Sergi Roberto ha fet el dos a zero. Els nord-americans han retalllat la diferència amb una rematada de Meyer al temps afegit.