Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Ensurt al centre de Begues per l'explosió de gas aquesta matinada en una botiga de menjars preparats que ha causat onze ferits lleus i ha obligat a desallotjar una vintena de persones. L'edifici ha quedat totalment destrossat i també hi ha hagut desperfectes en altres immobles col.lindants. A hores d'ara només queden ingressats dos nens per prevenció. La resta de ferits han estat donats d'alta i els veïns desallotjats han passat la nit en una casa de colònies d'aquesta localitat del Baix Llobregat.

El caràcter plebiscitari de les eleccions del 27S continua centrant el debat polític. El Govern espanyol assegura que impugnarà el decret de convocatòria si no s'ajusta a la llei. Convergència i Esquerra diuen que es convocaran com unes eleccions ordinàries, i que seran els partits i els ciutadans qui les facin, diuen, plebiscitàries. Des d'Unió demanen que s'imposi la moderació. 

El Lluçanès decideix avui si es converteix en la 43ena comarca de Catalunya en un procés participatiu. Prop de set mil veïns majors de 16 anys són cridats a votar a tretze municipis. 

Dels més de 83 mil robatoris amb força que es van produïr l'any passat a Catalunya, 25 mil són a domicilis, especialment quan som fora de vacances. Les forces de seguretat recomanen tancar bé la casa, però, sense deixar evidències que està desocupada.

Primera derrota de la temporada del Barça. Els de Luis Enrique van estar de pega, van estavellar tres pilotes al pal i van perdre el segon partit de la gira nord-americana en caure, 3 a 1, davant del Manchester United de Louis Van Gaal.

Al menos once personas han resultado heridas en una explosión de gas producida la madrugada de este domingo en la localidad barcelonesa de Begues. Nueve de ellas han tenido que ser ingresadas. Una bombona de butano parece ser la causa de la deflagración.

Hoy se cumple un año desde que el expresidente catalán Jordi Pujol confesara en una carta que su familia había ocultado fondos durante más de 30 años en paraísos fiscales.

Els partits avancen en la confecció de les llistes i els programes de cara al 27-S. Al Congrés Nacional d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha fet una crida al consens després de les eleccions tot recordant que hi ha moltes coses en joc. Des del PSC, que avui ha aprovat el programa electoral i les llistes, Miquel Iceta assegura que del 27-S no en sortirà la independència, i demana a Mas i Junqueras que facin públics els seus acords. Consell Nacional també a Unió Democràtica, on Duran i Lleida ha qualificat de Poti-Poti la llista conjunta independentista. El Partit Popular i Ciutadans creuen que Mas s'amaga darrera de les llistes per defugir els casos de corrupció.

Un any després de la confessió de l'expresident Jordi Pujol, l'origen dels diners no declarats que tenia a l'estranger continua sense aclarir-se. Tots els membres de la família, llevat d'un dels fills, estan imputats per suborn, tràfic d'influències, frau fiscal i blanqueig de capitals.

Avui us expliquem la història de la Nàdia, víctima de les xarxes d'explotació sexual, que ha aconseguit sortirse'n. La policia treballa a la zona de la Jonquera per ajudar altres dones a deixar la prostitució. 

Una quinzena d'infants i adolescents assessoren metges i investigadors de l'Hospital Sant Joan de Déu. Són membres del Consell Científic per millorar el dia a dia dels pacients més menuts del centre hospitalari.

El Barça i el Manchester United, dos clàssics del futbòl europeu, es veuen les cares de nou aquesta nit a San Francisco. L'escenari, el Levi's Stadium amb totes les entrades exhaurides. Més de 70 mil espectadors per presenciar el partit en què Luis Enrique s'enfrontarà al seu exentrenador, Louis Van Gaal.

La retirada del bust del rei Joan Carles del saló de plens de l'ajuntament de Barcelona ha marcat una sessió força moguda.  L'alcaldessa ha defensat la mesura perquè ja no és cap d'estat i per les seves conviccions republicanes. Convergència, Ciutadans, PSC i PP han criticat la decisió i, de fet, el líder dels populars ha posat en el lloc del bust una foto de l'actual rei. Esquerra i la CUP han celebrat la retirada i volen que s'estengui a la resta de referències monàrquiques de la ciutat. La polèmica sobre els símbols ha pres tant de protagonisma que la  resta de qüestions previstes al ple han quedat en segon terme,  oi Mària Sánchez ?

Aquest no ha estat l'únic moment encès del matí. L'altre ha passat quan el regido de la CUP, Josep garganté, ha llençat diners falsos a l'aire en al·lusió a possibles suborns al COI per poder organitzar els Jocs Olímpics d'Hivern . La Junta de portaveus ha reprovat l'acció. El plenari també ha aprovat la creació d'un consell de Turisme i empendre accions urgents contra la pobresa.

Per cert que l'ajuntament de Montcada i Reixac va aprovar anit que el retrat del rei Felip VI deixi de presidir el saló de plens. Aquesta polèmica  ha arribat també al consell de ministres.  La vicepresidenta de l'executiu ha exigit respecte a la figura de Joan Carles I.

  • Mica en mica es van definint les llistes per a les eleccions del 27 de setembre. Avui s'ha confirmat el cap de llista de "Catalunya, si que es pot". Serà aquest home, l'activista LLuís Rabell, que va ser president de la Feeració d'Associacions de veïns de Barcelona.  Rabell té una llarga trajectòria en l'activisme ciutadà  i és molt proper a Ada Colau. D'altra banda també s'ha sabut que Lluís Llach encapçalarà la candidatura Junts pel Sí a Girona.
  • Molta animació al ple del Parlament, en la seva última sessió de la legislatura. I és que els diputats han celebrat així Així la moció per la qual es dóna suport al projecte de candidatura de la rumba catalana com a patrimoni immaterial de la UNESCO. Des de les diverses bancades s'han sumat a la festa, i també la presidenta Núria de Gispert... que ha posat el seu toc d'humor....
  • El RACC proposa desviar els camions de les carreteres convencionals a les autopistes. Diuen que allà on s'ha fet, per exemple a la N-II, s'han estalviat vides i diners, i ara demana que s'apliqui a 24 trams més, 4 a Catalunya.
  • El Barça jugarà demà a San Francisco el segon partit de l'exitosa a gira amercicana. Als despatxos, però, estudien recórrer la sanció de 30.000 euros imposada per la UEFA per les estel·lades de Berlín. Avui s'ha afegit a l'expedició el nou secretari tècnic, Robert Fenández, que haurà de resoldre el futur de Pedro i Adriano. Els jugadors s'han entrenat avui... a bàsquet al costat d'un campió de la NBA, Harrison Barnes, dels Warriors./ I l'Espanyol acaba avui la mini-gira per Àustria enfrontant-se al Kasimpasa turc. Si guanyen s'enduran el trofeu de la BETSAFE CUP. El proper amistós serà a Itàlia, contra l'Avellino, dimecres que ve.
  • El presidente del grupo municipal del PP de Barcelona, Alberto Fernández, y la concejal Àngels Esteller han colocado este viernes una foto de Felipe VI en el lugar donde estaba el busto de Juan Carlos I del salón de plenos del Ayuntamiento, continuándo la polémica generada tras la retirada de la escultura del exjefe de Estado por parte del Gobierno de Ada Colau.

    La imagen ha estado solo unos segundos, ya que Fernández, que ha llegado al salón de plenos con el retrato y rodeado de periodistas, lo ha dejado sobre una silla y un empleado del consistorio se lo ha llevado.

     

    La retirada del bust del rei Joan Carles del saló de plens de l'ajuntament de Barcelona ha marcat el ple d'aquest matí. L'alcaldessa ha defensat la mesura perquè ja no és cap d'estat i per les seves conviccions republicanes. Convergència, Ciutadans, PSC i PP han criticat la decisió i, de fet, el líder dels populars ha posat en el lloc del bust una foto de l'actual rei. Esquerra i la CUP han celebrat la retirada i volen que s'estengui a la resta de referències monàrquiques de la ciutat. 

    El president de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona, Lluís Rabell, disposat a encapçalar la candidatura d'esquerres "Catalunya si que es pot".

    Imparable ja el calendari cap al 27 de setembre. El Parlament ha celebrat aquest matí l'últim ple de la legislatura....... Per cert, un ple que ha sonat a rumba catalana.

    El ciutadans dels municipis que configuren el Lluçanès voten demà si es constitueixen com a comarca. 13 municipis entre la plana de Vic i el Berguedà que fa anys que treballen en un consorci. Diuen que seria una  bona oportunitat per desenvolupar-se econòmicament i millorar la gestió. De tota manera, no hi ha unanimitat entre els veïns.

    El nou secretari tècnic del Barça, Robert Fernández s'incorpora a la gira pels Estats Units. Els primers temes que ha de resoldre són els possibles traspassos de Pedro i Adriano. Mentrestant, la plantilla continua entrenant-se i participant en actes com la trobada amb els campions de l'NBA, els Golden State Warriors

     

    AJUNTAMENT DE BARCELONA. PLE POLÈMIC MARCAT PER LA RETIRADA DEL BUST DEL REI JOAN CARLES.

    LLUÍS RABELL. EL PRESIDENT DE LA FAVB DISPOSAT A LIDERAR LA CANDIDATURA DE "CATALUNYA SÍ QUE ES POT".

    ÚLTIM PLE. EL PARLAMENT CELEBRA L'ÚLTIMA SESSIÓ D'AQUESTA LEGISLATURA ABANS DE LA DISSOLUCIÓ.

    EL LLUÇANÈS. 13 POBLES DECIDEIXEN DEMÀ SI VOLEN CONVERTIR-SE EN UNA NOVA COMARCA.

    TROBADA DE CAMPIONS. ROBERT FERNÁNDEZ ARRIBA A SAN FRANCISCO PER AFRONTAR EL FUTUR DE PEDRO I ADRIANO.

    El vicesecretario de Organización del PP, Fernando Martínez Maíllo, reafirma la voluntad del Gobierno de hacer frente, con la ley en la mano, a cualquier desafío soberanista. Además, envía un mensaje de tranquilidad a los ciudadanos. "Tienen un Gobierno que va a dar la respueta proporcional y oportuna de la aplicación de la ley, de la Constitución Española, a todas aquellas decisiones que vayan en contra de la propia legislación. Yo creo que eso es algo que se le pide a cualquier Gobierno y, desde luego, nuestro Gobierno, el Gobierno de España, el Gobierno del PP, va a tomar las decisiones que tenga que tomar desde el punto de vista proporcional siempre en aplicación de la ley", explica (24/07/15).