Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 

CANVIS AL PPC. XAVIER GARCÍA ALBIOL SERÀ EL CANDIDAT A LA PRESIDÈNCIA DE LA GENERALITAT.

OPERACIÓ MOSSOS. AL MENYS 26 DETINGUTS A DIVERSES LOCALITATS GIRONINES PER TRÀFIC DE DROGUES.

DIA MUNDIAL HEPATITIS. LES ORGANITZACIONS DE MALALTS RECORDEN LA IMPORTÀNCIA DE REBRE ELS NOUS MEDICAMENTS.

DIA DE RETROBAMENTS. EL BARÇA AMB MOURINHO I GEMMA MENGUAL AMB LA COMPETICIÓ OFICIAL.

Xavier García Albiol, el exalcalde de Badalona, sustituye a Alicia Sánchez-Camacho al frente del Partido Popular de Cataluña y encabezará su candidatura a las elecciones del 27 de septiembre. Le acompañan en la lista, como número dos, la actual vicesecretaria de Estudios y Programas del PP Andrea Levi, que regresa a la política catalana, y como número tres, Enric Milló, actual portavoz y persona muy próxima a Sánchez-Camacho. Unió Democrática considera que representa el ala más dura del PP (28/07/15).

Macrooperación antidroga de los Mossos d'Esquadra en Cataluña. Se ha desplegado un dispositivo con decenas de agentes principalmente en Girona y en el Prat de Llobregat. 300 agentes han practicado al menos 15 detenciones y una veintena de registros desde primera hora de la mañana en el barrio de la Font de la pólvora de Girona, en locales en los que, al parecer, se vendía heroína y cocaína de forma directa (28/07/15).

Este martes se conocerá quién liderará la candidatura del PP catalán a las elecciones del 27 de septiembre. Así lo ha afirmado en RNE el portavoz parlamentario del PP, Rafael Hernando, que ha tenido palabras de reconocimiento para Alicia Sánchez-Camacho. No ha querido desvelar si ella será la candidata y suenan otros nombres como el de Xavier García AlbiolAlejandro Fernández o Enric Milló (28/07/15).

El Estatut del 79 decía que la financiación pública de Cataluña debía ser una media entre su población y su aportación al PIB del Estado, un hecho que según  Artur Más nunca se cumplió. Tener una hacienda propia ha sido uno de los grandes caballos de batalla del president. Tras varios intentos fallidos, Mas ha planteado un nuevo modelo inspirado en el que tienen en Suecia y en Australia y, que asegura, no se va a quedar en un solo intento. El catalán ha afirmado que creará una hacienda propia si gana la lista unitaria independentista con la que concurrirá a las elecciones del 27S.Desde el Gobierno le han recordado a Artur Mas que no tiene competencias para desarrollar propuestas como la de una hacienda catalana. La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría ha dicho que Mas está dando pasos a ninguna parte porque sus propuestas no van a salir adelante (28/07/15).

El presidente de la Generalitat, Artur Mas, ha asegurado este lunes que Cataluña "está a punto y preparada" para construir una Hacienda propia, ya que cuenta con las ideas, el talento, el conocimiento y las personas necesarias. Para el Gobierno que preside, la agencia tributaria propia es una de las principales estructuras que necesita para hacer viable un estado independiente.

El mayor incendio forestal de este año en Cataluña está a punto de ser estabilizado por los bomberos que, ayudados por 130 dotaciones terrestres y 11 medios aéreos, han participado en su extinción, tarea favorecida por un descenso de temperaturas, un aumento de la humedad y un viento flojo.

Las condiciones climatológicas, que han impedido el avance del fuego, ha permitido que muchas personas evacuadas hayan podido regresar a sus domicilios, como los 72 niños que estaban de colonias en la casa Can Puig de Sant Salvador de Guardiola, que a media mañana han regresado a la casa para seguir sus vacaciones tras pasar la noche en el pabellón Congost de Manresa.

  • Imputen el propietari d'una finca per causar accidentalemnt l'incendi de l'Anoia i el Bages, que ha cremat unes 1235 hectàrees. Els bombers treballen ara per estabilitzar el foc i confien que les condicions meteorològiques els ajudin. Dels 400 desallotjats d'anit només falten una trentena per tonar a casa./ El vent, la sequera i la poca humitat van ajudar a propagar ràpidament el foc que, hores d'ara, encara no està controlat, sobretot el flanc esquerre./ En un primer moment, les flames van obligar a desallotjar uns 400 veïns de dues urbanitzacions i dos restaurants. Aquest migdia ga irebé tots ja havienb pogut tornar a casa.... excepte una trentena de l'urbanització Ca l'Esteve de Sant Salvador de Guardiola.
  • Avui, que falten dos mesos justos per a les eleccions catalanes del 27 de setembre, el debat gira sobre el caràcter plebiscitari dels comicis. Artur Mas només té de temps fins el 3 d'agost per convocar-les.  I mentre no signa el decret de convocatòria, avui ha tancat unes jornades sobre com seria una futura hisenda catalana. Mas ha assegurat que la Generalitat té a punt el projecte i ha assegurat que aquesta eina no és només una oportunitat sinó una necessitat per als catalans.
  • I el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha acusat a la Generalitat de fer poc per evitar el robatori de coure que, entre d'altres coses, provoca problemes als trens de rodalies...
  • El Barça ha fet oficial que demanarà a la UEFA que reconsideri la multa de 30.000 euros que li va imposar per les estel·lades que es van veure a Berlín. Ho ha confirmat el president Bartomeu des de Washington, on demà els de Luís Enrique s'enfrontaran al Chelsea./ I l'Espanyol ha presentat aquest matí el porter italià Francesco Bardi, de 23 anys, que ve a cobrir la marxa de Kiko Casilla al Madrid. Bardi arriba cedit de l'Inter de Milà per un any amb una opció de compra de dos milions i mig d'euros.  Amb la porteria coberta, ara la prioritat és fitxar un central i un davanter.
  • Fa 55 anys el mític trompetista de jazz Miles Davis va publicar el disc Sketches of Spain, per commemorar-ho el festival Mas i Mas obririrà demà recordant la seva música. L'encarregada serà una jove big band dirigida per Joan Chamorro amb convidats il·lustres com Libert Fortuny, Andrea Motis i Carles Benavent, l'únic músic espanyol que va poder tocar amb Davis. 
  • Los equipos de extinción trabajan a esta hora para estabilizar el perímetro del incendio y ha sido imputado un agricultor. Se confirma que el fuego en Òdena, Barcelona, que de momento ha calcinado más de 1.000 hectáreas, ha sido accidental. 

    Los equipos de emergencia de Cataluña intentan controlar un fuego que mantiene a un centenar de vecinos fuera de sus casas..  El viento en la zona está dificultando mucho las tareas en las que trabajan 11 aviones y helicópteros y 130 coches de bomberos. 

     

    Els bombers treballen en l'estabilització de l'incendi que crema des d'ahir a les comarques de l'Anoia i el Bages. Es calcula que la zona afectada per les flames és d'unes 1,235 hectàrees. Avui les condicions meteorològiques han facilitat les tasques dels equips que lluiten contra les flames. Mentrestant, dels 400 desallotjats d'anit, ara en queden una trentena a Sant Salvador de Guardiola.

    Avui falten dos mesos per les eleccions del 27S. Abans del 3 d'agost el president Mas ha de signar el decret de convocatòria que serà un decret ordinari tot i la seva voluntat de fer unes eleccions plebiscitàries. Aquest migdia Mas ha tancat unes jornada sobre l'Hisenda pròpia que la vicepresidenta del govern ha titllat d'un exemple més de viatge a enlloc. 

    A L'Informatiu, us parlarem d'una aplicació per lluitar contra el mosquit tigre. Haurà de comptar amb la participació dels ciutadans que podran situar en quins punts han detectat la presència d'aquest insecte. D'aquesta manera els serveis de vigilància i control podran organitzar les actuacions que hagin de fer. El impulsors de "atrapa el tigre. com" ho defineixen com un exemple de ciència participativa.

    El Barça ja és Washington on demà s'enfrontarà al Chelsea en l'últim amistós de la gira pels Estats Units. Piqué ha demanat a Pedro que es quedi i el president Bartomeu ha confirmat que recorreran la sanció de la UEFA per l'exhibició d'estelades a la final de la champions de Berlin.

     

    INCENDI A L'ANOIA I EL BAGES. ELS BOMBERS TREBALLEN PER ESTABILITZAR LES FLAMES QUE JA HAN CREMAT 1.235 HECTÀREES.

    A DOS MESOS DEL 27S. ARTUR MAS DEFENSA L'HISENDA PRÒPIA QUE LA VICEPRESIDENTA TITLLA DE VIATGE A ENLLOC.

    MOSQUIT TIGRE. UNA APLICACIÓ PERMET INFORMAR EN QUINS PUNT S'HA LOCALITZAT L'INSECTE I ELS SEUS LLOCS DE CRIA.

    ÚLTIMA ETAPA DE LA GIRA. EL BARÇA PREPARA A WASHINGTON EL PARTIT CONTRA EL CHELSEA DE MOURINHO.

    El presidente de ERC, Oriol Junqueras, insiste en que el carácter plebiscitario de las elecciones catalanas del 27S lo darán los votos, no el decreto de convocatoria, y que todo se va a hacer por la vía legal. "Serán los ciudadanos quienes decidan el 27 de septiembre no la convocatoria del decreto, quien decida el resultado electoral", explica el político independentista, que pide respeto a un resultado favorable a la independencia como él respetará, señala, uno que no lo sea. Sin revelar si ocupará la vicepresidencia de un gobierno de concentración, sí ha subrayado que será Artur Mas quien lo presida (27/07/15).

    El presidente de ERC, Oriol Junqueras, insiste en que el carácter plebiscitario de las elecciones catalanas del 27S lo darán los votos, no el decreto de convocatoria, que será "normal" u "ordinardio" . "Serán los ciudadanos quienes decidan el 27 de septiembre no la convocatoria del decreto, quien decida el resultado electoral", explica el político independentista, que pide respeto a un resultado favorable a la independencia como él respetará, señala, uno que no lo sea. Sin revelar si ocupará la vicepresidencia de un gobierno de concentración, sí ha subrayado que será Artur Mas quien lo presida (27/07/15).