Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Zapatero s'ha mostrat disposat a usar les vies legals per recuperar alguns dels preceptes de l'Estatut que van ser declarats inconstitucionals.Al debat de Política General ha afegit que tirarà endavant les mesures antidèficit, inclòs l'endarreriment de l'edat de jubilació./El Parlament ha aprovat el nou codi civil, que prima la custòdia compartida dels fills de pares separats. En cas d'adopció, els pares hauran d'informar al nen que és adoptat, com a màxim, als 12 anys.També reconeix els nous models de família. El ple ha aprovat el text amb els vots del tripartit. L'oposició hi ha votat en contra./El secretari general de la UGT, Cándido Méndez, havia demanat, aquest matí, al president Zapatero que aprofités el debat de política general per retirar dues de les mesures antidèficit més polèmiques la congelació de les pensions i l'endarreriment de l'edat de jubilació./Alcaldes i representants dels municipis metropolitans han tornat a escenificar el suport unànime a la creació de l'àrea metropolitana./Nova batuda contra la prostitució aquesta matinada a la rambla de Barcelona. La Policia Nacional ha detingut 3 presumptes proxenetes d'origen subsaharià. També han alliberat una menor que treballava per ells./Els Mossos d'Esquadra treballen en la identificació de les restes humanes que han trobat a la planta de tractament de residus de la zona franca de Barcelona. /Les dades que es recullen a la costa han permés saber que no hi ha cap punt completament lliure de meduses i que la la seva aparició és cíclica. La prevenció és important i cal que els banyistes estiguin preparats./Pep Guardiola tanca avui la seva renovació per una temporada a la banqueta del Barça./A més, al Barça confien que Cesc pugui vestir de blaugrana oficialment ili demanaran que pressioni l'Arsenal per forçar un acostament de posicions.

En casos de adopción, los padres deberán decirle a sus hijos que son adoptados antes de los 12 años. También establece de forma preferente la custodia compartida cuando los padres se separan. La reforma ha sido aprobada con los votos del gobierno tripartito. El resto de partidos ha votado en contra.

El president Zapatero ha defensat la constitucionalitat de l'Estatut al Debat de Política General, que ha començat avui al Congrés dels Diputats. Zapatero ha dit que acata, complirà i farà complir la sentència del Tribunal Constitucional, però ha remarcat que aquesta sentència avala globalment l'Estatut. Els aspectes retallats seran recuperats, segons els president del Govern, en diàleg amb la Generaltiat, però no ha especificat com.

Per això, els Grups catalans s'han mostrat crítics amb Zapatero. Segons Duran i Lleida, de CiU, el president ha estat fluix, apartat de la realitat i poc creïble. Joan Ridao, d'Esquerra Republicana, ha acusat Zapatero de fulminar l'Estat autonòmic i buscar dreceres per desenvolupar l'Estatut. Per la seva banda, Joan Herrera, d'Iniciativa, diu que el president Zapatero no enten el que sent el poble de Catalunya.

El portavoz de ERC, Joan Ridao, ha apuntado que Zapatero ha acudido al Congreso 'a intentar cargar las baterías de un Gobierno que no arranca ni a tiros' y ha lamentado que, después de 'liquidar en la práctica la España plural', sólo proponga 'tomar un atajo' y volver al autonomismo de los años 80 y 90 para salvar el Estatut de Cataluña. 14/07/2010

El presidente del Gobierno, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciado en el debate sobre el estado de la nación que analizará, a través del 'diálogo' con la Generalitat, la posibilidad de dar legalildad 'por el cauce constitucionalmente procedente' a algunos de los artículos del Estatut de Cataluña declarados inconstitucionales por el Tribunal Constitucional.

La macrooperación comenzaba pasada las 01:00 horas del miércoles. Decenas de agentes de la Guardia Urbana, los Mossos d'Esquadra y la Policía Nacional se desplazaban hasta el barrio del Raval, la Rambla y algunas zonas del Eixample, para identificar a prostitutas e inmigrantes que no tenían la documentación en regla. Ante la atenta mirada de los turistas y curiosos que paseaban por la zona, los agentes han traslado a decenas de extranjeros hasta las dependencias policiales para su identificación. 14/07/10

El portavoz en el Congreso de CiU, Josep Antoni Duran y Lleida, arrancará su intervención en el debate sobre el estado de la nación con la polémica del fallo del Estatuto de Cataluña (14/07/10).

Es la primera vez que un juez ha reconocido que el amianto causó enfermedades pulmonares a los vecinos de una fábrica de Barcelona. La empresa ha anunciado que recurrirá la sentencia.

Comissió cas Palau. Pere Macias i Felip Puig neguen el finançament irregular de CDC. / Preparant el ple sobre l'Estatut. Els líders catalans es reuniran dijous per estudiar una resposta a la sentència. / Uralita haurà d'indemnitzar els veïns. L'empresa recorrerà la sentència que l'obliga a pagar 3,9 milions d'euros. / Taxa pels turistes a Barcelona. Els grups del consistori no s'han posat d'acord sobre com i quan aplicar-la. / Continuen els homenatges. Els campions reben ara les felicitacions dels seus pobles.

Els Serveis Informatius de TVE Catalunya ofereixen cada dia l'actualitat de tot el que passa a Catalunya i els esdeveniments més importants d'arreu del món que interessen els catalans. El presentadors són Mireia Bonache, Macarena León, Joan Marcet i Núria Ramírez.

Els exconsellers convergents, Felip Puig i Pere Macias, neguen haver finançat irregularment CDC a través d'obra pública. Ho han dit a la comissió que investiga la gestió del Palau. Qui no ha comparegut ha estat l'exalcalde de l'Ametlla del Vallès que ha dit que no sabia que hi havia d'anar./

El Parlament acollirà, divendres, el ple monogràfic que vol donar resposta a la sentència del Tribunal Constitucional. Serà el moment de comprovar si es manté la unitat de la manifestació de dissabte./Sentència pionera a Espanya. Uralita haurà d'imdemnitzar amb prop de 4 milions d'euros 47 veïns de Cerdanyola i Ripollet. És la primera vegada que els demandants no són treballadors de la fàbrica. La sentència reconeix que les malalties dels veïns./Els campions del món tornen a casa després d'una jornada interminable de festa i celebracions. Una de les imatges de la jornada, va ser Cesc vestit de blaugrana. Rosell no dóna per perdut el fitxatge del migcampista d'Arenys./ L'ajuntament de Figueres vol que, per seguretat, treguin els 2 passos a nivell que hi ha dins la ciutat./ADIF ha anunciat avui que manté les inversions de 50 milions d'euros per remodelar i modernitzar totes les estacions de Barcelona.La principal inversió serà la de l'intercanviador de la Sagrera que connectarà quatre línies de metro i tres de Rodalies./Els aliments, les begudes, l'hostaleria i els serveis relacionats amb l'oci i la cultura van ser els productes que més es van encarir al juny.La inflació a Catalunya es va situar en l'1,7%, desprès de pujar dues dècimes, la meitat que fa un any./I a l'Espanyol continuen posant-se a punt i passant les revisions mèdiques, dos grups han fet les proves físiques al CAR de Sant Cugat i a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià.

Sentència pionera a Espanya: l'empresa Uralita ha d'indemnitzar 45 veïns de Cerdanyola i Ripollet, al Vallés occidental, que van denunciar la companyia pels danys derivats de l'exposició a la pols d'amiant generada per la fàbrica que l'empresa té a la zona. És la primera vegada que els demandants no són treballadors de la fàbrica, sinó veïns dels voltants. La sentència emesa per un jutjat de Madrid reconeix que els demandants pateixen malalties que són conseqüència del contacte que van tenir diàriament, durant anys, amn l'amiant que Uralita feia servir per fabricar els seus materials. La indemnització puja a gairebé 4 milions d'Euros.

En Puntos de Vista charlamos con Joan Borrel, alcalde de Cadaqués, sobre la posibilidad de que un grupo de empresarios chinos reproduzca este municipio de la Costa Brava en China. De momento, ya han visitado el Cadaqués original y han tomado buena nota de su arquitectura y su cultura.

L'entusiasme es desferma. Els campions del món, rebuts per milers de seguidors a Madrid / Treballant per l'unitat. El ple extraordinari del Parlament sobre l'estatut podria ser divendres. / La venda d'habitatges va pujant. Al maig a Catalunya s'han fet 4575 operacions de compravenda. / Menys mortalitat per càncer. Augmenta la supervivència en els tumors de mama i pròstata.