Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Una senyera de 250 metros cuadrados abrirá la manifestación de esta tarde en Barcelona contra el fallo del Estatut. Según el president, José Montilla la publicación ayer de la sentencia es una "provocación" que tendrá su respuesta en la calle.

El presidente de CiU ha añadido que la segunda parte de la sentencia lleva los derechos de autor del PSOE que son los de descafeinar por la vía de la interpretación una parte significativa del Estatut.

Barcelona es prepara per acollir, demà, la manifestació contra la retallada de l'Estatut Davant una més que possible participació massiva, l'ajuntament recomana anar-hi amb transport públic. El Metro, els Ferrocarrils i la Renfe han reforçat el seu servei. A més, desde primera hora del matí, hi haurà restriccions d'aparcament i circulació als carrers per on passarà la marxa./Pendents, aquesta hora, del Tribunal Constitucional, que té previst publicar el text complet de la sentència sobre l'Estatut de Catalunya./La policia nacional i la guàrdia urbana de Barcelona detenen tres persones acusades d'explotar i agredir sexualment una menor de 15 anys, que ha estat alliberada. La noia l'havien captat a Romania amb una falsa oferta de treball. Amb aquest, ja són 4 els casos de menors romaneses obligades a prostituir-se a la capital catalana en poques setmanes./Del Bosque estudia repetir a la final l'equip que va derrotar Alemanya, amb 7 jugadors blaugrana./La comissió de l'Ajuntament que investiga el cas de l'hotel del Palau s'ha tornat a reunir aquest migdia. Avui és previst que decideixin el calendari de treball i les compareixences./La capella ardent de les 12 víctimes mortals de l'atropellament de tren a Castelldefels la nit de Sant Joan l'obriran aquesta tarda./

  • "Nación" y "realidad nacional" carecen de eficacia jurídica, según el fallo
  • Defiende que el español también debe ser lengua vehicular, como el catalán
  • Considera el catalán "centro de gravedad del bilingüísmo de Cataluña"
  • Deja clara la posición de superiordad del Estado respecto a las CCAA
  • Tilda de "evidente exceso" la creación de un Consejo de Justicia de Catalunya
  • Mas: Es una "provocación" publicar la sentencia un día antes de la protesta  

Ver también:Ver también: Lee íntegra la sentencia del TC sobre el Estatut (PDF)

El president de la Generalitat, José Montilla, entrevistat avui a RNE, ha defensat la manifestació convocada per demà a Barcelona en contra de la sentència del TC sobre l'Estatut. Segons Montilla, hi ha sobrades raons per sortir al carrer, perquè és la primera vegada que un Tribunal desautoritzat i caduc, ha dit, toca una llei aprobada pel poble i pel Parlament, i això és una ofensa a Catalunya i una afrenta a la dignitat de l'autogovern.

El president de la Generalitat adverteix que la sentència del TC crearà més problemes en les relacions entre Catalunya i Espanya, i en responsabilitza el Partit Popular, per haver presentat el recurs contra l'Estatut. Segons Montilla, el TC no ha estat a l'alçada de les circumstàncies i li ha faltat visió d'Estat.

En Mollerussa (Lleida) han convertido la confección de vestidos de papel en una de sus señas de identidad desde que, a principios de los años 60, decidieron organizar un concurso de vestidos de papel coincidiendo con la fiesta de las modistas, Santa Lucia. Ahora han abierto un museo donde se exponen 90 de estas creaciones. (09/07/10)

José Montilla, presidente de la Generalitat, en declaraciones a RNE, se ha vuelto a mostrar muy crítico con la sentencia del Estatut, con el Tribunal Constitucional (TC) y con el Partido Popular, "el principal causante de la situación que vivimos". Además ha animado a todos los catalanes a participar en la manifestación convocada este sábado, de la que espera que "encauce todas las sensibilidades catalanistas" y cree que la sentencia "creará problemas". (09/07/10)

El pueblo que vio nacer a Puyol vivió el mejor momento tras el gol que marcó el capitán del Barça en la semifinal ante Alemania y que valió un billete a la final.

Els Serveis Informatius de TVE Catalunya ofereixen cada dia l'actualitat de tot el que passa a Catalunya i els esdeveniments més importants d'arreu del món que interessen els catalans. El presentadors són Mireia Bonache, Macarena León, Joan Marcet i Núria Ramírez.