Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els Serveis Informatius de TVE Catalunya ofereixen cada dia l'actualitat de tot el que passa a Catalunya i els esdeveniments més importants d'arreu del món que interessen els catalans. El presentadors són Mireia Bonache, Macarena León, Joan Marcet i Núria Ramírez.

Aquest gol d'Iniesta, al minut 116, ja a la pròrroga, va proclamar España campiona del món... Era la primera vegada que la selecció espanyola arribava a la final d'un Mundial i no va decebre.../Els campions són a punt d'aterrar a Madrid on avui celebraran amb l'afició un triomf històric./La manifestació de dissabte planteja un repte als partits que van assistir-hi: mantenir un mínim d'entesa per no trencar la unitat que va fer sortir al carrer més d'un milió de persones. Montilla es trobarà la setmana vinent amb el president Rodríguez Zapatero per mirar de donar una resposta política a la sentència del constitucional./Els possibles resultats els començarem a veure aquesta mateixa setmana... Dimecres, a Madrid, s'hi celebra el debat de política general.... Dijous, al Parlament de Catalunya, cimera de líders catalans i, divendres, ple extraordinari... A tot això, cal sumar la trobada que, la setmana vinent, mantindran el president Montilla i José Luis Rodríguez Zapatero./Els sindicats majoritaris, UGT i CCOO han demanat que els partit gestionin la unitat que es va viure en la manifestació de dissabte. A més, el secretari general de la UGT, Josep Maria Àlvarez, ha retret al PP que hagi portat Catalunya a aquesta situació./L'exdirector general de Ferrovial, Pedro Buenaventura, ha negat a la comissió que investiga la gestió del Palau de la Música, que es paguessin comissions a CiU a través del palau.Tot i això ha reconegut que demanaven ajuda a Fèlix Millet per aconseguir obra privada a Catalunya./En els darrers 10 anys, a Catalunya ha disminuït el nombre de malalts de càncer que no se'n surten i moren. Entre els homes, els càncers de fetge o pròstata s'han reduit d'un 3%.Per contra, preocupa l'augment dels casos de càncer de pulmó entre les dones./Trànsit ha començat a sancionar, avui, els conductors que superen els 80 quilòmetres per hora al túnel de Vielha.

El president del Parlament, Ernest Benach, entrevistat avui a RNE, ha assenyalat que la manifestació multitudinària de dissabte passat a Barcelona a favor de l'Estatut és un clar exemple que molts catalans volen la independència. Alguna cosa està passant, diu Benach, tot i que alguns ho ignoren. El president del Parlament atribueix aquesta situació de canvi al cansament dels catalans de sentir-se atacats. Benach espera que el president Montilla li ho faci veure a Zapatero, en l'entrevista prevista per a la setmana que ve. Segons Benach, el Tribunal Constitucional ha trencat el pacte entre Catalunya i Espanya.

El líder del PP, Mariano Rajoy, ha acusado a José Luis Rodríguez Zapatero, de haber actuado como "aprendiz de brujo" con el Estatuto catalán y estar ahora "escondido" al ver las "consecuencias de su frivolidad", por lo que le ha emplazado a "asumir responsabilidades". Además, ha denunciado la "imagen deplorable" que está dando el PSOE, el "otro gran partido nacional", y ha avanzado que su formación va a convocar a "todos los españoles a un proyecto común para toda España" que "abrigue la fuerza de la unidad".

Reacciones de los partidos políticos catalanes después de la multitudinaria manifestación contra la sentencia del Tribunal Constitucional que tuvo lugar en Barcelona. Hablan Montilla (PSOE), Artur Mas (CiU), Joan Ridao (ERC) y Sandra Camacho (PP). (11/07/2010)

Cientos de miles de personas han participado en Barcelona en la manifestación contra la sentencia del Tribunal Constitucional sobre el Estatut de Cataluña. Una marcha que comenzó a las seis de la tarde y que ha colapsado el centro de Barcelona. El President de la Generalitat, José Montilla y dos ex-presidents, Jordi Puyol y Pasqual Maragall, han encabezado la marcha llevando una senyera, la bandera catalana. Detrás de ellos, una pancarta con el lema "Somos una nación. Nosotros decidimos" y representantes de todos los partidos políticoas con representación en cataluña salvo PP y Ciutadans (10/07/10).

El presidente de la Generalitat, José Montilla, y el líder de UDC, Josep Antoni Durán i Lleida, han sido increpados por algunos manifestantes durante la marcha en apoyo del Estatut (10/07/10).

Endesa da por reparados los 2.500 kilómetros de la red electrica de Girona que se vio afectada por la gran nevada de marzo. La compañía reconoce que quedan unos 50 puntos débiles, pero garantiza un verano sin apagones. TVE ha estado con los afectados de la nevada que han mostrado su descontento. Más del 85% sigue esperando cobrar las indemnizaciones acordadas ente Endesa y la Generalitat, hace tres meses.