Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Zapatero creu que la reforma laboral és equilibrada i que respon a les necessitats de l'economia espanyola. El president del Govern creu que els canvis seran útils per resoldre els problemes del mercat de treball.

Moren quatre persones en un accident de trànsit a l'Eix Transversal, a l'altura d'Artés. En el sinistre, que es es va produir anit, hi ha implicats quatre vehicles: dos tràilers de gran tonatge i dos turismes.

Així era el Paral·lel dels teatres i els llums de neó. El Broadway de Barcelona, com li deien durant els anys 50 i 60. Avui s'hi organitzen activitats lúdiques i esportives de tot tipus per recordar i recuperar la vitalitat d'aquest carrer. Ho veurem a la part final de l'Informatiu.

Uruguai i França empaten a zero en el segon partit del Mundial de Sudàfrica. Abidal va ser titular i Henry va jugar 20 minuts. Avui arriba el torn d'Anglaterra, que s'enfronta als Estats Units, i de l'Argentina, que se les haurà amb Nigèria amb totes les mirades posades en Leo Messi.

Arrenca el Mundial. Es calcula una audiència acumulada de 26.000 milions d'espectadors / Reforma laboral. El Govern ha enviat el document als agents socials i grups parlamentaris / Ajuntaments contra el vel integral. El Vendrell ho ha provat amb vots de CiU, ERC, PP i PxC / Balanç d'accidents de trànsit. El 60% de les victimes mortalstenien més de 60 anys / El mundial de futbol arrenca amb una cerimònia colorista.

El festival de música vanguardista Sónar incluye su festival para los más pequeños, el Sónar Kids. Taller de transformación de ropa, de creación de canciones... Un cúmulo de actividades.

El municipi d'El Vendrell s'ha convertit en el segon de Catalunya que prohibeix l'ús del vel integral, el burka o el niqab, a les instal.lacions municipals. Amb els vots a favor de Convergència i Unió, que va presentar la moció, el Partit Popular, Esquerra Republicana i la Plataforma per Catalunya, el consistori ha aprovat ha aprovat la prohibició, amb l'oposició dels regidors del Partit dels Socialistes, que han abandonar la sala de plens.

Altres ciutats ja han anunciat que seguiran el camí obert per l'Ajuntament de Lleida. Tarragona i Reus debatran la setmana entrant sengles mocions en aquest sentit. També Barcelona abordarà dilluns el tema, a la comissió d'Immigració del consistori. I l'alcalde de Mollet ja ha anunciat una iniciativa semblant.

El Govern presenta avui l'esborrany de la reforma laboral als sindicats i a la patronal. Les converses amb els partits començaran de manera oficial dilluns. /El Vendrell prohibeix l'ús del burca i el nicab als equipaments municipals./En canvi a Barcelona, tots els partits polítics volen consensuar una posició comuna per l'ús del burca i el nicab. Per això, s'han emplaçat a dilluns per analitzar un informe jurídic sobre si hi poden posar limits o no. /Baixa a la meitat el nombre de ferits que moren un mes després d'haver tingut un accident de trànsit../El president Montilla ha enviat una carta als 20 Mil treballadors del sector públic català en què els agraeix el sacrifici i es compromet que els tornaran la reducció de sou quan l'economia vagi millor./CiU portarà al Congrés, al Senat i al Parlament dues propostes per demanar una suspensió cautelar de dos mesos de les obres del túnel de l'AVE a l'altura de la Sagrada Família, després de dos informes recents que recomanaven paralitzar-les./En poc més d'una hora s'inaugura el Mundial de Sud-àfrica, el primer gran esdeveniment esportiu que se celebra al continent africà. Sud-àfrica i Mèxic juguen el partit inaugural. Espanya arriba a la cita com a màxima favorita i amb elogis de mig món.

A la setena tampoc. El ple del Tribunal Constitucional no ha emès sentència de l'Estatut / La reforma laboral, per decret. El Govern explicarà demà a les parts, el document que ha de votar el Congrés / Continuar sent pares i mares. Trobada d'ONGs que miren de mantenir el vincle dels reclusos amb els seus fills / Sortir de l'infern. Alcohòlics Anònims celebra els 75 anys d'existència / Compte enrera. Sudàfrica s'il·lusiona amb el primer Mundial al continent negre.

Este año, la cita musical de vanguardia se desdobla, con sedes en BArcelona y La Coruña. En el cartel estarán The Chemical Borthers, LCD Soundsystem, Air, Dizzee Rascal o Hot Chip. Julio Valverde y Laura Barrachina, directores de 'El Ojo crítico', entrevistan a Robles.Toda la información estará en http://www.rtve.es/sonar/. (10/06/10)

Acaba sense cap resolució l'a reunió del Constitucional: no han arribat a votar l'Estatut./Els treballadors de Correus fan vaga en protesta per la liberalització del servei: diuen que molts tenen contractes precaris i cobren mil euros nets al mes./Salut vol estalviar 423 milions d'euros. L'estalvi més important, uns 300 milions d'euros, afectarà la despesa farmacèutica./L'Ajuntament de Barcelona vol acabar amb el costum d'anar despullat pel carrer. No està prohibit però l'any passat van multar 50 persones que anaven nues per ofensa personal, sanció que sí existeix a l'ordenança de l'espai públic./ La flota tonyinaire espanyola ha tornat abans d'hora al port de l'Ametlla de Mar perque ja han pescat tot el que permet la UE cada any. Pels tonyinaires és una bona notícia perquè demostra que la tonyina no està en perill d'extinció./Els mossos han detingut una xarxa internacionald e falsificació de targetes/ Precisament obre avui al MNAC l'exposició "La moneda falsa", que il·lustra l'existència del frau ja des de l'antiguitat./El candidat a la presidència del Barça, Marc Ingla, parla a L'Informatiu.

A l'espera que es resolguin els recursos de súplica presentats per la Generaltiat i pel Parlament, el Ple del Tribunal Constitucional ha estudiat avui el setè esborrany de sentència sobre l'Estatut, elaborat per la presidenta de l'Alt Tribunal, Mª Emília Casas. Es tracta d'un Text molt semblant al presentat per la magistrada Elisa Pérez Vera, que n'anul.lava una quinzena d'articles i en qüestionava la constitucionalitat d'una vintena més.

No es descarta que la presidenta del T.C. plantegi una votació per blocs o, fins i tot, article per article, per tal de desencallar la situació de bloqueig. En aquest sentit, el Govern català ha enviat un escrit al Tribunal, tot demanant que el magistrat del sector progressista Pablo Pérez Tremps, recusat, pugui participar en les votacions dels articles on no ha estat recusat.

Un médico de familia ha puesto en marcha una terapia innovadora con perros con el objetivo de mejorar la calidad de vida de los abuelos que tienen algún tipo de demencia en fase inicial o problemas de movilidad. (10/06/10)

Darrerament, la Vall d'Aran ha quedat exclosa de les Vegueries. Els grups del tripartit al Parlament s'han avingut per tal de reforçar el rang de la Vall d'Aran com a entitat territorial singular dins de Catalunya. Lluís Falgàs analitza a "Aquí Parlem" si la Vall d'Aran segueix amb l'amenaça d'independitzar-se de Catalunya, si el seu present i futur és el turisme, si segueix viu l'aranès i si segueix pendent dels ossos.

Aquí Parlem comptar al plató amb el Síndic d'Aran i diputat del PSC al Parlament, Francesc Boya. A més, el programa ha parlat de la sessió de control del Parlament, de l'inici de la comissió d'investigació sobre les irregularitats del Palau de la Música i les propostes antidèficit dels grups parlamentaris.